71 minutter

2-3 Trygve Meland (Kristian Langeland)

75 minutter

3-3 Tore B.Stokka

Et Skjoldar/Vats lag i dytten tok fredag i mot tabellnabo Stegaberg IL til toppkamp på Hatteland Stadion. Rammen for kampen var fin, med et grillvær uten like koste assistenttrener Harald Frøland seg hardt med orkesterplass ved bålpanna der han bivånet oppvarminga. En trykkende temperatur skulle vise seg å gå hardt utover tempoet i kampen, spesielt i første omgang. Skjoldar/Vats stilte følgende lag:

Både Martin Frøland og Bernt Olav Nådland var tilbake i startelleveren etter skadefravær, mens toppscorer for 2-er`laget Ole Kristian Tveit fikk sin første kamp fra start for a-laget.

Kampen startet som sagt i et relativt lavt tempo hvor Stegaberg lå meget lavt på egen banehalvdel og satset på kontringer med sitt relativt hurtige angrepsvåpen Petter Lønning. Verdt å merke seg var at han med seg i angrepet blant annet hadde en illsint skjoldabu, nemlig Ruben Kleiven. Stegaberg hadde helt klart initiativet i første del av første omgang, og kom til sporadiske avslutningsmuligheter etter at hjemmelaget var slurvere i pasningsspillet. Etter omtrent 20 minutter kom et pasning i bakrom over forsvarsfireren, og Stegaberg tok ledelsen 0-1. Før dette hadde bortelaget også hatt et stolpeskudd. Resten av omgangen er ikke så veldig mye å skrive hjem om, men man kunne konstatere at Skjoldar/Vats var på vei inn i kampen. Det var imidlertid lite som tydet på hvilket fotballdrama som skulle innfinne seg på Hatteland Stadion i andre omgang.

I pausen gjorde hjemmelaget et bytte, Ole Kristian Tveit ble ofret til fordel for Kristian Langeland, samtidig som bortelaget også gjorde et bytte.

Første halvdel av andre omgang fortsetter litt i samme sporet som første omgang slapp, Stegaberg ligger lavt og hjemmelaget presser litt høyere. Likevel er det Stegaberg som skal score det andre målet. Et gjennomspill gjennom hjemmelagets forsvar fører til at keeper Bernt Olav Nådland kommer i en duell med bortelagets spiss. Noe som ville vært en typisk skulder mot skulder duell utenfor 16-meteren, hvor Nådland til slutt plukker ballen, fører til at bortelaget får straffe. En streng avgjørelse, og Nådland fikk vel se at det ikke bare er fordeler ved å renne ned dørene på Friskis & Svettis avdeling Tysvær i jakten på sommerkroppen. Straffen settes sikkert i mål, og bortelaget leder 0-2! Like etter kjemper Stegaberg seg til en corner. Påfølgende corner ser fra sidelinja ut til å gå rett i mål, men det viser seg i ettertid at denne går i stolpen ài ryggen på Trygve Meland à i mål. Flatterende 0-3!

Yngre lag i samarbeidsklubben Skjoldar/Vats har ved en tidligere anledning blitt mistenkliggjort for å ha gått på en blanding av silosaft og flybensin, og man kan begynne å spørre seg hva som inntraff hjemmelaget like etter 0-3 målet. En opphenting uten like skulle begynne, og det skulle bare ta 7-8 minutter!

1-3 kommer ved at Tore B. Stokka slår en nydelig, millimeterpresis stikker gjennom et kompakt forsvar til innbytter Kristian Langeland. Kanskje kampens prestasjon av Stokka? 2-3 kommer ved at en livlig Kristian Langeland igjen blir spilt gjennom. Han serverer uselvisk en tversoverpasning til Trygve Meland, 2-3. Nå er det snakk om full fyr i teltet, blod på tann og et såret rovdyr. Det skulle ikke gå mange minuttene før Tore igjen er på farten, og 3-3 blir satt i mål ved et vakkert skudd lavt nede til høyre for keeper fra 18 meter.

Andre omgang fortsetter i samme spor, og Stegaberg blir til slutt spillende i en slags 5-5-0 formasjon. Den største sjansen kommer omtrent fem minutter før slutt, når et innlegg på bakre stolpe treffer Tore. Bare en god redning fra keeper hindrer hjemmelaget i å gå opp i ledelsen. Det var ikke slutt enda, og like før slutt blir hjemmelaget snytt for et klart straffespark. Det kunne virke som om bortelagets trener ikke unnet Kristian Langeland sin strålende prestasjon i andre omgang, for han valgte å regelrett albue spissen ned i det bortelagets keeper skulle spille ballen ut.

En svært ufin opptreden fra den tidligere eliteseriestopperen Thormod Ness, som de siste årene har fremtredd mer som en lite fair klovn enn som den gode fotballspilleren han en gang var. Dommeren blir i tumultene så usikker på hva han skal gjøre at han like godt blåser av kampen.

En strålende opphenting av hjemmelaget var et faktum, og mye av æren skal det så alltid entusiastiske hjemmepublikummet i Vats ha.

Takk for støtten!

Neste kamp for a-laget er kommende fredag borte mot Falkeid på Troppene Gress.

På tampen kan vi referere til Stegaberg sitt flotte kampreferat:

Andre kamp denne uke og den tredje på 8 dager for Stegaberg skulle spilles på en flott men noe tørr kunstgress bane. Gradestokken viste 19 grader, det var vindstille og grillen var tent. Publikum i Øvre Vats hadde noe å se fram til i dag. Stegaberg kunne med seier i dag ta helg på opprykksplass, men med mange sentrale spillere ute med skader og annet gjorde at trenerteamet Ness og Johnsen måtte legge en liten kabal før kampstart. Lite hjalp det da Vegard Bøe sprang på seg strekken han har slitt med under oppvarmingen, og nok en omrokering måtte til. Inn for Bøe kommer Berge.

Stega starter med ballen og er det førende laget uten å komme til de store sjansene, Vats/Skjoldar bruker Morten Frøland som oppspillspunkt å skaper en farlige overlapper på deres høyre side. Men de fleste sjansene ender med cornere eller utspill fra vår Storesund. Tyve minutter ut i kampen finner Hellerslien bakrom til Lønning, Lønning utnytter bakrommet han får og alene med keeper gjør han ingen feil når han lobber inn ledelse til Stegaberg. Første omgang skjer det lite og publikum kan se ut som de kjeder seg til tider. Stegaberg har full kontroll og styre det som er, men visse unntak da Vats er småfarlig frempå. Det er 1-0 til pause.

Varmen og det faktum at det er vindstille sliter på for guttene, og kanskje burde Stega ha sett på hva England holder på med i Portugal og trenet på å være komfortabel når man har det ukomfortabelt. Askeland er utslitt og inn kommer Erik Frøyland.

Stega fortsetter å holde roen og har god kontroll, spiller sikre pasninger og prøver å frustrere det unge Vats laget. Det hjelper godt på, de presser høyt og vi står lavt. Etter et kvarter i andre omgang har varmen tatt nok et offer, denne gang er det Berge som må ut og inn for han kommer Olaussen. Olaussen viser seg fram med engang, han finner Frøyland med en utsøkt pasning i bakrom og Frøyland med sin enorme fart kommer alene med keeper, han runder keeper og blir felt. Dommeren dømmer straffe, og alle tror han leter etter det røde kortet til keeper Nådland. Men en forbannet Kristian Aass forvirrer dommer Birkeland såpass mye at han glemmer helt av det røde til Nådland, istede får Aass gult kort for sine protester. Ådne Nærheim går selvsikkert fram, diskuterer litt med keeperen og småtripper litt mens dommeren måler opp de elleve meterne. Nærheim har is i magen og venter til keeperen velger side, keeperen til venstre og det er helt ledig til høyre. 2-0 til Tysværs Stolthet. Stega er i en god periode nå og kommer til nok en sjanse som blir avverget til corner. Påfølgende corner prøver Minde og skru inn ballen. Han treffer stolpen som treffer en av Vats sine spiller som igjen klarer å treffe en to meter lang Suldaling. Nærheim er to målsscorer og det er 3-0 til Stegaberg. Noe ufortjent vil folk si, men vi tar det vi får. Solen og varmen har slitt ut Stegaspillerne, men Vats/Skjoldar vil vise at de ikke er noe walkover lag og at de har noe å gjøre i toppen av 5.divisjonen. 25 minutter før slutt setter de inn turboen og i ren Liverpoolstil scorer de 3 mål i løpet av seks minutter. Istanbul-miraklet fra CL-finalen i mai 2005 er gjenskapt her i Øvre Vats, publikum vil ha mer. Og det er Vats som er nærmest 4-3 og kommer flere ganger på farlige overganger. Stega ligger meget lavt og prøver å forsvarer seg på best mulig måte. Ness og Askeland kommer inn for Johannesen og Olaussen og Stega går over til en 5-4-1 formasjon. Vats gir fortsatt ikke opp og Stegaberg kan takke en reaksjonssterk Storesund i mål for at det blir ett poeng i dag.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift