Spoortz AS

Regler
Reglene er som før, sett deg godt inn i de før første kamp
03.11|Jarle Øvsthus|6478 visninger
  • Hvert lag som melder seg på skal betale 200,- pr spiller. Maks 11 spillere pr lag og minimum 5 spillere. Pengene må betales før spiller får delta i cupen. Betaling i sekretariatet.
  • Aldersgrense. Herre f. 2000 og eldre. Dame f. 2002 og eldre.

• Hvert lag som melder seg på må ha en representant som er ansvarlig. Dersom laget ikke møter må han stå til ansvar og belastes nok 1000,- i avmeldingsgebyr.

• Det kan kun være 3 aktive på hvert lag, og kun to aktive på banen samtidig. Dette gjelder kun i herreklassen

• Man er aktiv dersom man er under 30 år og har spilt a-lagsfotball fra høyeste nivå til . 4. divisjon de siste 6 mnd. Serie og cup (NM) er tellende. Keeper som spiller ”ute” på banen regnes ikke som aktiv. Det er gjort unntak for spillere som har under 45 minutter siste 6 mnd.

• Herre: ”handicapstraffe” mot pr. aktive flere enn motstanderen
  • Dame: en straffe pr. 3 aktive mer enn motstanderen.
    • 1,2   aktive flere enn motstander         = 0 straffer mot
    • 3,4,5 aktive flere enn motstander         = 1 straffe  mot
    • 6,7,8 aktive flere enn motstander         = 2 straffer mot
    • 9,10  aktive flere enn motstander = 3 straffer mot

• Navn kan endres inntil 30 min. før første kamp. Dersom et lag ikke kan stille lag grunnet skade (5 mann) kan ekstra spillere hentes inn. Ingen av de skadde kan komme tilbake i turneringen etter at ekstra spiller er hentet inn.

• kampene i puljespillet/sluttspill skal vare i 1x12 minutter og finalekampen som skal vare i 2x10 minutter. Pausen er på 5 min.

• et lag kan stille med fire spillere + målvakt på spillebanen samtidig. Et lag kan stille med maksimum seks innbyttere. Spillere kan byttes kontinuerlig, fra samme sted på sidelinjen

• det spilles med innspark (ikke innkast). Det kan ikke scores mål direkte fra innspark

• alle frispark kan tas direkte

• ved frispark, straffespark, innspark, hjørnespark og avspark skal motspiller være minst tre meter fra ballen

• tilbakespillsregelen: Dersom en målvakt forsettlig berører eller kontrollerer ballen med hendene etter at den forsettlig er spilt til ham av en medspiller, skal det dømmes frispark til motstanderlaget fra 6m-linjen

• dersom ballen berører tak, skal motstanderlaget til den spilleren som sist berørte ballen, tildeles innspark nærest mulig det sted hvor ballen berørte taket

• sklitaklinger er ikke tillatt. 1. gangs forseelse = tilsnakk, deretter gult kort.

• dersom målvakten kaster ballen lenger enn midtlinjen, uten at den på veien har berørt egen banehalvdel eller spillere på egen banehalvdel, skal motstanderlaget tildeles innspark nærest det sted hvor ballen krysset midtlinjen. Dette gjelder kun når ballen har vært ”død”, dvs ute av spill.

• Dersom keeper berører ballen med hendene utenfor 6 meteren skal han tildeles gult kort.

• en spiller som blir vist gult kort blir utvist fra spillebanen i 2 minutter. Vedkommende kan erstattes på spillebanen av medspiller i disse 2 minuttene. Dersom spilleren tildeles gult kort for andre gang i løpet av en kamp, blir spilleren tildelt rødt kort

• En spiller på spillebanen som blir vist rødt kort skal omgående utvises fra spillebanen og bortvises fra området rundt spillebanen til kampen er over. 2 minutter etter at spiller er utvist kan utvist spiller erstattes på spillebanen av en medspiller

Når en spiller blir tildelt rødt kort, vil det alltid bli vurdert en eventuell suspensjon av spilleren for en eller flere kamper. Dette er opp til dommerkomiteen å avgjøre. Melding om dette skal gis lagets kontaktperson minimum en time etter kampslutt.

• ved uavgjort etter ordinær tid under sluttspillet skal det avgjøres på straffer. 3 stykk og deretter til første mann bommer og den andre scorer.

• dersom et lag møter 3 minutter for sent til oppsatt kamp i puljespillet, vil oppført motstanderlag bli tildelt 3 poeng og stillingen 2-0. Dersom et lag møter 3 minutter for sent til oppsatt kamp i sluttspillet, vil laget tape kampen 0-2.