FK Landsås

Dommere

Dommere

Dommere FK Landsås

FK Landsås ønsker å legge til rette for rekruttering og utvikling av dommere i klubben. Under ser du NFFs pyramide over dommerutdanning, og til høyre finner du annen relevant info. i forhold til dommere.

Klubbdommer:

Grunnmuren i dommerpyramiden, og første del av dommerutdanningen er klubbdommerkurset som er på 4 timer.
Her kan alle fom. det året de fyller 13 år delta.
Som klubbdommer blir man skolert i barnefotballreglene, og man vil primært bli tildelt kamper i 5’er -, 7’er opp tom. 12 år i klubben man representerer.

Rekrutteringsdommer:
Ved fylte 15 år kan man melde seg på rekrutteringsdommerkurs. Kurset varer i 16 timer.

Man vil bli fulgt opp av en dommeransvarlig i egen klubb eller krets, og i tillegg få dommerveiledere fra fotballkretsen i enkelte kamper. Man vil som rekrutteringsdommer bli tildelt kamper i forskjellige klubber rundt om i kretsen.

Kretsdommer:

Hvert år autoriserer kretsen noen rekrutteringsdommere som kretsdommere. Disse dommerne samles årlig til kurs i regi av fotballkretsen, og som kretsdommer kan man dømme til og med 3. divisjon menn og 1. divisjon kvinner.

Blant kretsdommerne velger noen å spesialisere seg som assistentdommere, og disse har muligheten til å kvalifisere seg som assistentdommere gjennom divisjonssystemet mot toppfotballen og FIFA-listen.

Regionsdommer:

Noen utvalgte kretsdommere blir innstilt av kretsen som regionsdommere. Disse vil dømme kamper i hele sin region, primært 2. divisjon menn. Regionsdommerne samles til kurs enten ute i regionene, eller sentralt i regi av NFF.

Forbundsdommer:
Et lite utvalg av regionsdommerne blir oppnevnt til å dømme kamper i toppfotballen. NFF kategoriserer hvert år disse dommerne og assistentdommerne i gruppene Tippeligaen, Adeccoligaen og Toppserien for kvinner.

FIFA – dommer:
Noen få av toppdommerne blir innstilt og godkjent som FIFA-dommere. Disse dommerne er kvalifisert til å dømme internasjonale kamper på ulike nivåer for kvinner og menn.

 

 

FK Landsås
Postadresse: Boks 645, 9486 Harstad
Besøksadresse: Novkollen 50, 9407 Harstad
Email: post@fk-landsas.no
Telefon: 950 19814
Org.nr: 883144422

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift