Sotra SK

Mathare

Mathare

 

      

 

Sotra Sportsklubb er et av fylkets største idrettslag med ca. 1.850 medlemmer fordelt på Fotball, Håndball, Basketball og Idrettskole.

Klubben ble stiftet i 1945 i Knarrevik under navnet IL Øygard. I 2009 ble IL Øygard slått sammen med Brattholmen IL og Folndes IL og skiftet samtidig navn til Sotra Sportsklubb.

IL Øygard/Sotra Sportsklubb har siden 1998 holdt til i Straume Idrettspark, som er et privateid anlegg med klubbhus og 3 kunstgressbaner.
Klubben har sammen med Fjell Kommune startet en kraftig utbygging av Idrettsparken med ny flerbrukshall, turveier og sandhåndballbaner. Det er også planer om en fotballhall med full 11èr bane.

Hvert år siden 1996 har Sotra Sportsklubb (IL Øygard) hatt besøk av jentespillere fra Mathare slummen i Kenya.

Mathare er en del av MYSA prosjektet. Mysa har 18.000 medlemmer og over 1000 fotballag, og er dermed så stort at de har sin egen fotballserie.
Som i fotball ellers i verden er det seier som gir mest poeng på banen, men for Mysa lagene er det like viktig å drive sosialt arbeid i eget nærmiljø. Lagene får seriepoeng for bl.a. bossplukking, barnepass og annet arbeid som er med til å bedre eget nærmiljø. Jentene som kommer til Sotra er dermed ikke bare gode til å spille fotball. De har også et stort hjerte for å forbedre sitt eget og naboenes levevilkår.

 

Ved å komme til Norge får jentene inspirasjon til å fotsette arbeidet hjemme. De har ikke bare fått en fantastisk reise, men også en fantastisk kilde til inspirasjon og nytenkning når de kommer hjem igjen.

 

Uken på Sotra er alltid uken før NorwayCup, og hvor jentene reiser sammen med Sotra-spillerne til Oslo for deltaklese i den store Cupen.
Uken blir derfor preget av både trening og opplading til kampene og mange sosiale aktiviteter i regi av Mathare-komiteen i Sotra Sportsklubb.

 

Spillerne og lederne får som regel mye klær når de er på besøk. Mange har spart opp alt fra treningsklær til bukser, jakker og sko som Mathare-jentene overtar.

G-Sport gir laget et komplett sett med drakter.

Det er et veldig variert program gjennom uken. Første dag etter ankomst (søndagen) samles spillere og vertsfamilier til familiegudstjeneste på Foldnes. Deretter går turen rett i Parken for vennskapscup. Her deltar 8-10 jentelag fra Kenya, Uganda, Sotra og Bergen i en cup som absolutt preges av å være internasjonal. En go opplading til Norway Cup.

Ellers gjennom uken består programmet av byvandring, tur på Fløyen og Viten-senteret, grilling, bading, båtturer og mye mer. Eneste minuset er at uken går så altfor fort.....

 

Det er få av jentene som har vært i kontakt med sjøen - men vannskrekk er det likevel få av dem som har. Det er stor stemning på båtturene vi tar blandt holmer og skjær.

 

Prosjektet har helt siden starten vært ledet av Anders Mongstad. Han har gjort en enorm innsats gjennom mange år, og fikk i 2009 en høyst fortjent Frivillighets Pris i Fjell Kommune for sitt arbeid med Mathare.
I alle disse årene har han brukt mye tid på forbereding av det årlige besøket - men ikke minst brukt en uke av egen ferie - hvert år siden 1996. Imponerende!

 

 

Sotra sportsklubb - Idrettsvegen 50 - 5353 STRAUME - post@sotrask.no  Telefon; 99 38 88 88  WEB; www.sotrask.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift