Ullensaker/Kisa IL

Politiattest

Politiattest

Alle som er med som frivillig, trener eller lagleder, i et idrettslag må fremvise politiattest. Nå er det blitt enklere å søke om politattest. Les mer om ordningen under.

Det nye er at idrettslaget først skal bekrefte behovet for attesten på eget skjema, gi dette til søkeren, og at søkeren deretter selv skal søke om attest. Det er søkere over 18 år som kan søke om attest elektronisk på nettet. Søkere under 18 år må ha søknaden signert av foresatte. Skjema for å bekrefte behovet finner idrettslaget her: https://www.idrettsforbundet.no/globalassets/idrett/idrettsforbundet/politiattest/bekreftelse-pa-formal-med-politiattest.pdf

Hvilken lovhjemmel har idretten?

I skjemaet som skal bekrefte behovet for politiattest, skal idrettslaget fylle ut lovhjemmel. Det har det ikke vært behov for tidligere. Idretten har to forskjellige lovhjemmel å referere til:

Politiregisterforskriften § 34-1, jf. Politiregisterloven § 39, første ledd.

For personer som, lønnet eller ulønnet, utfører eller skal utføre oppgaver for frivillige organisasjoner som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming.

Politiregisterforskriften § 34-13, jf. politiregisterloven § 39 første ledd.

For personer som i samarbeid med det offentlige skal arbeide eller ha oppgaver knyttet til trening for barn utenfor frivillige organisasjoner, og hvor oppgavene innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming.

Hva skal søkeren gjøre?

De skal logge seg inn på https://attest.politi.no med hjelp av MinID, BankID, Buypass eller Commfides. (Stort sett med samme teknikk som når en logger seg inn på en nettbank.)

Velg formål fra nedtrekksliste (formålet skal en få fra idrettslaget)

Laste opp en bekreftelse av formål som en har fått fra idrettslaget.

Vente på svar

Fremvise politiattesten til den i idrettslaget som er ansvarlig.

Ull/Kisa IL
Postadresse: Postboks 166, 2051 JESSHEIM
www.ullkisa.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift