Ullensaker/Kisa IL

Idretten vår

Idretten vår

Om Oss 

I Norge var det Per Wright, tidligere rektor ved Norges Idrettshøgskole, som tok med seg de første køllene fra USA, tidlig på 1970-tallet. Formålet var innendørstrening for bandy- og ishockeyspillere. For å øke rekrutteringen til bandy ble innebandy også innført i skoleverket, og interessen blant både lærere og elever var stor. Etter dette har utviklingen gått slag i slag. Innebandy har i dag drøyt 15 000 medlemmer og er i stadig vekst. Internasjonalt er det ca. 300 000 lisensierte spillere fordelt på 51 land. 12. desember 2008 ble innebandy godkjent av IOC. Norge har gjort det bra internasjonalt, hvor både herre- og damelandslag har tatt bronse i VM som beste resultat. Begge landslagene er stabile blant de 5 beste i verden. 

Innebandy er en vinteridrett der sesongen er fra oktober til mars/april. De minste deltar i såkalte minirunder som foregår en lørdag eller søndag i måneden hvor de hver gang har spiller 3-4 kamper i en periode over 3-4 timer. Barna som er fra 10 år spiller på stor bane og deltar i aktivitetsserie. Disse seriene har noe oftere kamper. Fra 12 års alder deltar barna i ordinært seriespill. Idretten blir omtalt som "lirarnas spel", med tanke på at det skulle være en hurtig og teknisk sport uten mye fysiske sammenstøt mellom spillerne.   

Kort om spillet: En normal innebandybane måler 40x20 m, tilsvarende en håndballbane. Rundt banen er det et 50 cm høyt vant med runde hjørner. Oppmerkingen består av midtlinje med midtpunkt, to målområder (4x5 m) med tilhørende målgårder (1x2,5 m) og syv duellpunkter (på midtlinjen og hjørnene i forlengelsen av mållinjene). Inne i målgården får kun målvakten være. Målburene er 160cm brede og 115 cm høye, og står bakerst i målgården. Det spilles med 5 spillere pluss målvakt på hvert lag.   

Utstyr: Utespillerne trenger lite utstyr. Innesko, vanlig treningstøy samt kølle. Noen bruker leggskinn og det har blitt mer vanlig å bruke beskyttelsesbriller. Dette er obligatorisk i kamp for de miste spillerne.Det er påbudt for målvakten å bruke ansiktsmaske og hjelm. Noe mer er ikke påkrevd, men det anbefales å bruke beskyttende genser og bukse, samt knebeskyttere og susp. Knebeskytterne bør ha ordentlig demping for optimal beskyttelse. Noen målvakter bruker også albuebeskyttere og hansker.Innebandykølla:Kølla er det viktigste redskapet for utespillerne. Mange skoler har dårlig utstyr, noe som hemmer utviklingen og mestringsfølelsen hos elevene. Køller finnes i et stort utvalg med ulike egenskaper og i ulike prisklasser. I yngre alder anbefales en kølle med mykt blad og med et mykt gripevennlig og smalt skaft. Køllens lengde har også betydning for god teknikklæring. En generell regel er at kølla skal rekke opp til navlen.    

Regler: Som i de fleste idretter finnes det mange regler. Noen av disse er:  

·         Slag på kølla.  

·         Høyt spill (kølla over knehøyde).  

·         Liggende spill.  

·         Spill med hånd og hode.  

·         Å kaste kølla.  

Hele regelverket finner du her. (ekstern lenke)

Ull/Kisa IL
Postadresse: Postboks 166, 2051 JESSHEIM
www.ullkisa.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift