Åsen IL

Løypekjøring

Løypekjøring

Turløyper i Holter og Åsgreina

 

Åsgreina-Bekkestua-runden

Ved siden av våre trenings- og konkurranseløype på Åsen stadion driver Åsen ILs ildsjeler et utstrakt turløypenett som strekker seg fra Vardeåsen i nordvest og om snøforholdene tillater til helt sør ved kommunegrensen mot Gjerdrum. På en ordentlig vinterdag kan du da komme deg inn på Gjerdums løypenett. Oppe på Vardeåsen, ved Bekkestua og Gresåkervangen har du mulighet å komme deg inn på skiforeningens løypenett og kan dermed gå helt til Oslo eller Gjøvik.

Mange kan starte rett fra stuedøra eller etter kun en kort joggetur. Om du må bruke bil er fine startpunkter ved Eltonåsenskole, Gresåkervangen, og Kringler-Slattum skole.

Løypekart finner du her.

Preppestatus finner du både på skisporet.no og på skiforeningen.no

 

Ved Ramstad

Skoleløypene

Åsgreina-runden blir som regel preparert med vår gamle preppemaskin (PB160). Denne blir også brukt for å preparere skoleløypene og skileik ved Kringler-Slattum og Eltonåsen som ligger i tilknytning til denne runden. Skoleløypene er et viktige tiltak for fysisk fostring i barneskole og både elever, skolen og foreldre setter stor pris på dette tilbudet.

Holterløypene

I tilknytning til Åsgreina-runden prepareres det også et større løypenett på jordene i Holter. For eksempel fra Eltonåsen-skole sørover, så østover mot Grani, via Finstadsletta til Korslund og Korsmo. Men fra Finstadsletta kan du også holde deg vestover til Rustad. Om du har flaks møter du her en løype fra Gjerdrum eller du går opp i skauen og kommer inn på Åsgreina-runden igjen. Når det er nok snø prepareres det også fra Rimi på Eltonåsen mot Holter kirke og Hagamoen. På Holter brukes det som regel traktor og Skjeldalsfres.

Skogsløyper på Åsgreina

Fra gamle stadion nordover forbi Stordammen og opp Årstadvegen kjøres det som regel en del skogsløyper med snøscooter slik at du har mulighet og gå rett fra husdøra og opp i skauen.

Økonomisk støtte Løypekjøring

Åsen IL løypekjøring blir gjennomført av en gjeng entusiaster på dugnadsbasis og det blir lagt ned utrolig mange timer for å få lagt fine skispor for alle skientusiaster på Holter og Åsgreina. Maskinen trenger mye diesel og vedlikehold og Åsen IL er takknemlig for all støtte vi får av private og kommunen.

Send gjerne noen kroner merket Løypestøtte til Åsen IL kontonummer: 1271.22.19643

Løypekjøring grytidlig på lørdag

Åsen Idrettslag
Austadalsvegen 42, 2033 Åsgreina
Kontakt: leder(at)aasenil.no

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift