Nedre Eiker Svømmeklubb

Om NESK

Om NESK

Nedre Eiker Svømmeklubb (NESK) ble etablert 1981, og trener i svømmehallen på Eknes i Krokstadelva. Klubben hadde ved utgangen av 2015 hele 316 medlemmer. Disse er fordelt på 7 ulike svømmegrupper, i tillegg til Barnas Svømmeskole. De aktive svømmerne er i aldersgruppen 5 – 20 år og trener 3 – 6 ganger i uken. I tillegg til å delta på stevner i og utenfor Buskerud, arrangerer også klubben tre egne svømmestevner i Ekneshallen i løpet av året; Eknessvøm, Eknesrekrutten og Klubbmesterskap. I 2015 ble NESK Triathlon etablert, og i juni i år skal vi avholde vårt første triathlon klubbmesterskap på Hagatjern! NESK er en MOT klubb, og et utvalg av svømmere og trenerne er kurset av Nedre Eiker kommune.

Det er godt samhold i klubben, og vi vil gjøre alt for at våre svømmere skal trives! I tillegg til treninger, møtes svømmerne våre også på fritiden i regi av klubben! Vi har pizzakvelder, disco på Down Under, sommeravslutning med telting på Hagatjern og juletrefest for svømmere med familier som er svært populært (kakebordet er fantastisk!!). Hver sesong startes opp i slutten av sommerferien med oppstartsleir i Danmark. Da er det en uke med masse trening på land og i vann, men også hygge, kos og moro.

 Svømmeklubben har ingen ansatte men er drevet på basis av frivillig innsats fra utøvere, foresatte, trenere og inntekter fra dugnadsarbeide. Nedre Eiker svømmeklubb er tuftet på frivillighet og dugnadsånd, og viopplever stor velvilje fra alle foreldre. Svømmeklubben holder kontingent og egenandeler så lave som mulig, nettopp fordi ALLE skal ha mulighet for å være medlem.

Barnas Svømmeskole som drives av Nedre Eiker Svømmeklubb, har siden oppstarten i 1981 vært et viktig bidrag til svømmeopplæringen av barn i vårt distrikt. Hvert halvår gjennomgår ca. 150 barn i alderen 5-12 år svømmekurs i klubbens regi. Kursene holdes hver søndag og til sammen 15 unge aktive eller tidligere svømmere jobber som instruktører. Samtlige har fått sin instruktørutdannelse gjennom Norges Svømmeforbund. Barnas svømmeskole er en viktig bidragsyter til at kommunen når kompetansemålet på barneskolen om at alle barn skal kunne svømme innen utgangen av 4. trinn. Etter fullført kursserie har ungene hatt 60 undervisningstimer og behersker svømmeartene bryst, crawl og rygg, i tillegg til livredding.

Svømmeklubben arrangerer også spesialtilpassede svømmekurs for voksne to ganger i året. Kursene som tilbys varierer fra å være kurs for voksne med vannskrekk til kurs med fokus på svømmeteknikk.

Nedre Eiker Svømmeklubb

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift