Langhus IL Fotball

Treningsleire og cuper utenlands

Treningsleire og cuper utenlands

Langhus IL Fotball følger anbefalinger fra Norges Fotballforbund. Her kan du lese mer om hvordan vi skal gjøre ting.

 

Det er fint å gjøre ting sammen som fotball-lag. Smart å ta ting litt etter hvert som barna vokser, slik at de ikke har “opplevd alt” før de er 13 år. Det er viktig å ha noe å se fram til i kommende år.

 

Sosiale tiltak: Det skal ikke være dyre arrangementer. Grilling, kake, saft, lek, interncup og konkurranser på gressbanen kan være like moro som å reise bort. Hvorfor ikke invitere jenter og gutter og foreldre fra samme årgang til felles arrangement? Quiz og løype i skogen eller idrettsparken med poster med spørsmål er supert. Barna synes også det er morsomt hvis foreldrene deltar på konkurranser.

 

Å reise på cup skal være gøy. Derfor er det viktig å tenke på hva som er gøy for barna, ikke nødvendigvis hva foreldrene synes hadde vært fint. Det er også viktig å ikke gjøre deltakelse for kostbart. Ingen skal føle at de ikke kan delta på grunn av kostnader.

 

Spesielt er det er det viktig å ikke legge opp for lang reising for tidlig for fotball-lagene. I barnefotballen skal cupdeltakelse skje innenfor fotballkretsen eller tilsvarende avstand. Det er ikke anledning til å reise utenlands i barnefotball-årene.

 

De første årene er det tilstrekkelig med cupdeltakelse på dagtid, men mot slutten av barnefotball-årene (11-12 år) kan det være flott med overnattingscup hvor mange foreldre er med i telt, hytter eller andre overnattingssteder. Det er flotte anledninger til å ha grillfest sammen hele gruppen med lek og moro utover i de små timer.

 

Langhus IL Fotball godtar ikke alkoholbruk i barnas nærvær.

 

De voksne som skal overnatte med barna f eks på skole skal alle ha politi-attest. Det skal alltid være minst 2 voksne med spillergruppa av samme kjønn som spillerne. Viktig å søke politi-attest i tide. Dette kan ta opp til 6-7 uker. Og den skal forevises klubben før avreise. Se hjemmesiden for forklaring hvordan dette foregår. www.langhusfotball.no

 

I ungdomsfotballen kan man delta på cuper utenlands, primært i Sverige og Danmark. Det er flotte cuper flere ganger i året i Danmark, og på sommeren er det særlig Danacup og Arvikacup og Gothiacup som er spennende. Tidlig påmelding er viktig for å finne løsninger for overnatting for de voksne.

 

Treningsleire er ikke aktuelt for barnefotballen. For ungdomsfotballen kan man lage treningsleire. Også her er det viktig å tenke økonomi. Opphold på skole i et nabofylke en helg med nærhet til baner kan være like bra som noe annet.

 

For alle tiltak som krever ekstra betaling, skal det vurderes og besluttes på foreldremøte om det kan ordnes med dugnad. Da kan alle bidra. Lav egenandel og resten dugnad gir bra fellesskap.

 

Arrangementer og tiltak som ikke faller inn under dette skal det søkes om, må begrunnes særskilt og kan eventuelt godkjennes av klubbens styre. Søknad må foreligge på forhånd - før det igangsettes forberedelser.

 

Det handler om fair play!


*****

Retningslinjene er vedtatt på styremøte 9. februar 2016

Langhus IL Fotball
Postboks 15
1403 Langhus

Org nr 996 960 927

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift