Nordre Fjell IL

10 - 12 år

10 - 11 år - 6´er håndball

• Spill 6 mot 6
    • Spilletid: 2x15 min. (5 min. pause)
    • 40 x 20 m (ordinær bane)
    • Nedsenket tverrlegger
    • Maks antall spillere pr kamp:
      • 10 år: 10 stk
      • 11 år: 10 stk
    • Ballstørrelse 0

6´er håndball skal spilles på ordinære håndballbaner og regler.

Det er tre unntak:

1. Antall spillere pr lag er redusert til seks mot ordinært sju.
    • Dette betyr at det blir fem utespillere og en målvakt. Det reduserte antallet spillere på banen har samme begrunnelse som i 4´er håndball, gi spillerne muligheter for å oppdage rommet.
    • Spillerne får noe mer plass og slik sett vil flere kunne oppleve å få tid nok til gode ballmottak og aksjoner med ball.
    • Fem mot fem (utespillere) gir bedre mulighet for individuell utvikling. Antall ballkontakter for hver spiller øker.
  2. Det skal benyttes nedsunket tverrligger.
    • Det skal være solid fastgjort, og innvendig ikke være lavere enn 1, 60 meter eller høyere enn 1,70 meter (nedsunket tverrligger)
    • Målet skal være 3 meter bredt.
    • Om det i hallen ikke er tilgang til nedsunket tverrligger, kan en søke regionen om dispensasjon til å benytte ordinære håndballmål.
  3. Omgangen starter som i ordinære spilleregler med avkast fra banens midtpunkt, etter loddtrekking. Etter scoring skal ikke ballen igangsettes igjen ved avkast fra midten, men settes i spill igjen ved at målvakten foretar utkast fra målfeltet.

12 år - 7´er håndball

• Spill 7 mot 7
    • Spilletid: 2x20 min. (10 min. pause)
    • 40 x 20 m (ordinær bane)
    • Ordinære mål
    • Maks antall spillere pr kamp: 12 stk
    • Ballstørrelse 1

Dette er den yngste klassen der en spiller "tellende" kamper og hvor det settes opp tabell i hver avdeling.

Spillform:

• Kampantallet i denne klassen vil ligge rundt 16-20 kamper, avhengig av antall spillende lag. Ved evt. trekninger vil serien dobles, triples e.l. ved behov.

Spilletid:

• 2 x 20 minutter
  • 10 minutter pause

Ballstørrelse:

• Ball nr. 1 50 - 52 cm 290 - 330 gram

Antall spillere på kampkortet:

• 12 spillere

Kåring av vinnere:

• I denne klassens ulike nivåer vil det bli satt opp tabell etter kampenes resultater,  og det spilles om Fylkesmesterskap på de ulike nivåene.

Nordre Fjell
Ågotnes Idrettsanlegg