Nordre Fjell IL

10 - 12 år

10 - 11 år - 6´er håndball

• Spill 6 mot 6
    • Spilletid: 2x15 min. (5 min. pause)
    • 40 x 20 m (ordinær bane)
    • Nedsenket tverrlegger
    • Maks antall spillere pr kamp:
      • 10 år: 10 stk
      • 11 år: 10 stk
    • Ballstørrelse 0

6´er håndball skal spilles på ordinære håndballbaner og regler.

Det er tre unntak:

1. Antall spillere pr lag er redusert til seks mot ordinært sju.
    • Dette betyr at det blir fem utespillere og en målvakt. Det reduserte antallet spillere på banen har samme begrunnelse som i 4´er håndball, gi spillerne muligheter for å oppdage rommet.
    • Spillerne får noe mer plass og slik sett vil flere kunne oppleve å få tid nok til gode ballmottak og aksjoner med ball.
    • Fem mot fem (utespillere) gir bedre mulighet for individuell utvikling. Antall ballkontakter for hver spiller øker.
  2. Det skal benyttes nedsunket tverrligger.
    • Det skal være solid fastgjort, og innvendig ikke være lavere enn 1, 60 meter eller høyere enn 1,70 meter (nedsunket tverrligger)
    • Målet skal være 3 meter bredt.
    • Om det i hallen ikke er tilgang til nedsunket tverrligger, kan en søke regionen om dispensasjon til å benytte ordinære håndballmål.
  3. Omgangen starter som i ordinære spilleregler med avkast fra banens midtpunkt, etter loddtrekking. Etter scoring skal ikke ballen igangsettes igjen ved avkast fra midten, men settes i spill igjen ved at målvakten foretar utkast fra målfeltet.

12 år - 7´er håndball

• Spill 7 mot 7
    • Spilletid: 2x20 min. (10 min. pause)
    • 40 x 20 m (ordinær bane)
    • Ordinære mål
    • Maks antall spillere pr kamp: 12 stk
    • Ballstørrelse 1

Dette er den yngste klassen der en spiller "tellende" kamper og hvor det settes opp tabell i hver avdeling.

Spillform:

• Kampantallet i denne klassen vil ligge rundt 16-20 kamper, avhengig av antall spillende lag. Ved evt. trekninger vil serien dobles, triples e.l. ved behov.

Spilletid:

• 2 x 20 minutter
  • 10 minutter pause

Ballstørrelse:

• Ball nr. 1 50 - 52 cm 290 - 330 gram

Antall spillere på kampkortet:

• 12 spillere

Kåring av vinnere:

• I denne klassens ulike nivåer vil det bli satt opp tabell etter kampenes resultater,  og det spilles om Fylkesmesterskap på de ulike nivåene.

Nordre Fjell Fotball Nordre Fjell Håndball Nordre Fjell Friidrett
  fotball@nordrefjell.no handball@nordrefjell.no friidrett@nordrefjell.no