Nordre Fjell IL

Om Nordre Fjell Håndball

Nordre Fjell Håndball ble stiftet 11.03.1985. Dei første 4 åra hadde klubben bare et lag. Rolf Misje var trener for damelaget og dei trente i Bildøyhallen.

I 1989 åpnet Ågotneshallen og vi fikk ”vår egen” hall. Vi fikk en følelse av tilhørighet til klubben og til hallen. Damelaget begynte da å trene der. Samme år fikk Nordre Fjell Håndball aldersbestemte klasser og Klubben økte medlemsantallet i årene fremover betraktelig. Håndball ble populært i regionen vår. I disse årene ble det rekruttert kun jenter til klubben. De minste lagene våre trente på Landro Skole.

Fra vi startet aldersbestemte klasser i 1989 var det ikke gutter som medlemmer i klubben. Simon Lønøy som hadde lyst å spille håndball, begynte å trene sammen med jenter 9 dette året (2001). Han var første gutten som ble medlem i Nordre Fjell Håndball. Det var ikke vanlig i vår region at gutter på den tiden spilte håndball. Simon trente med jentene. Klubben ønsket også at han skulle få spille kamper med laget og det ble søkt til kretsen om dispensasjon. Det ble avslag av den grunn at gutter ikke kunne spille på jentelag. I 2002 fikk håndballen det første guttelaget, gutter 12. Lagene våre har siden deltatt på en del cuper som bl.a. : Ål-cup, Mil-cup, Stryn Cup, Stord Cup, Tusse Cup, Sandefjord Cup, Førde Cup, Partille Cup (Sverige).

I 2005 ble Nordre Fjell Håndball tildelt VM Kvalifisering for juniorer menn. Det var flere klubber i Norge som hadde søkt om å få arrangere denne VM- kvalifiseringen, men Norges Håndballforbund utpekte Nordre Fjell Håndball.

Klubben hadde presentert en god søknad og hadde lagt godt til rette for å klare å gjennomføre denne kvalifiseringen på en god måte. Stemningen i klubben etter denne avgjørelsen var jublende. Norge, Romania, Spania,Bulgaria og Slovakia deltok. Det ble mange dugnadstimer for medlemmene og foreldrene i tiden før VM-kvalifiseringen.

I påsken 2005 ble det gjennomført mange håndballkamper på svært høgt internasjonalt nivå og publikum storkoste seg. Det kom mange positive tilbakemeldinger til klubben om meget godt gjennomført arrangement. Spania kvalifiserte seg videre til junior VM.

Det ble vist sterk innsatsvilje fra medlemmene og foreldre i klubben, og dette gav resultat i at en liten klubb som Nordre Fjell Håndball og Ågotnes som plass, virkelig fikk markert seg i håndball Norge. Samhold og tilhørighet til klubben er noe vi i Nordre Fjell Håndball virkelig er gode på. Dette har vært gjengs i alle årene fra vi startet til i dag og er noe som vi vil skal fortsette i årene som kommer.

Kilde: Jubileumsmagasinet for Nordre Fjell IL

Nordre Fjell Fotball Nordre Fjell Håndball Nordre Fjell Friidrett