Øvre Eiker Svømmeklubb

Hva bør du ha med deg på stevner

Noen ting å huske på når man skal på svømmestevne

Først noen avklaringer: Vi har i svømming to typer svømmestevner

A) Åpne stevner for svømmere som har fylt/ fyller 10 år i året stevnet arrangeres (aproberte stevner)

• Disse stevner finner man i terminlisten til Norges Svømmeforbund ( www.medley.no). De vi skal delta på under menypunkte "terminliste"
  • For å delta må man ha betalt lisens til Norges Svømmeforbund. (Dette organiseres av klubbens kasserer de siste dagen av året – Koster mellom 350.- og 900.-pr år)
  • Svømmere konkurrerer mot hverandre og det er vanligvis 1/3-dels premiering. Dog får yngste årsklasse kun deltagerpremier og resultatliste angir tider i alfabetisk rekkefølge. De to påfølgende årsklasser får i tillegg til 1/3-premiering også deltagerpremie.
  • Svømmer man feil eller tyvstarter, blir man på denne type stevner diskvalifisert.
  • Resultater kan man finne igjen på www.medley.no
  • Det koster 100.- pr. øvelse. Klubben dekker de første tre øvelser på en-dagers stevne og de første fem på fler-dags stevner. All startkontingent administreres av klubbens kasserer.
  • Påmelding av stafetter ivaretas av trener/oppmann.

B) Rekruttstevner (også noen ganger omtalt som uaproberte stevner)

• Dette er stevner som arrangeres i egen krets.De ligge ikke på svømmeforbundets terminliste. Kun i egen liste her på vår hjemmeside.
  • Dette er en arena for å trene på det å være med på stevner.  Nedre aldersgrense: De svømmere som er eller fyller 8 år i det året stevnet arrangeres.
  • Det er ikke noe krav om å betale lisens til svømmeforbundet.
  • Ingen blir diskvalifisert selv om man svømmer aldri så feil, eller svømmer feil svømmeart for den saks skyld.
  • Tider blir tatt, men ingen resultatliste henges opp. Tider blir sendt den enkelte deltagerklubb, samtidig som de blir registrert  i en egen database som gjør at den enkelte svømmer får med seg tiden i den øvelsen de svømte til neste rekruttstevne.
  • Alle får selvfølgelig en deltagerpremie.
  • Klubben dekker kostaden på 100.- pr deltager.
  • Påmelding av stafetter ivaretas av trener/oppmann.

Dette må man huske huske på!

•  Melde seg på i tide. Lister henger i Vestfossen. Hvis man lurer på hva man skal svømme må man konferer med trener.
  •  På innbydelsen står det når stevnet begynner. Innsvømming/oppvarming begynner vanligvis EN time før stevnestart dette.
  • Svømmeklubben stiller med trener og lagledere. Sørg for at du får kontakt med lagledere slik at de vet at barn har ankommet. Hvis barn er syk på stevnedag må dette meldes til sportslig leder i klubben.
  • Rekruttstevner varer vanligvis i ca. tre timer inkludert pause. Det er flott om svømmere kan bli igjen å heie på lagkammerater selv om de er ferdig med å svømme for dagen. Dette er med på å bygge god lagånd.

Vi oppfordrer også foreldre til å finne andre foreldre fra klubben, godt for lagånden det også.

Svømmere må ha med seg:

• Svømmeklubbens badehette (kan kjøpes på trening)
  • Svømmebriller
  • Badedrakt, og for gutta - en god ettersittende badebukse
  • TO t-skjorter (slik at man kan bytte når første er våt)
  • TO håndklær (samme grunn som over)
  • Shorts eller treningsbukse til å ha på seg når man ikke svømmer
  • Joggesko eller badesandaler
  • Mat og drikkeflaske. Det er sikkert godt med kaker i pausen, MEN man får mye mer energi  av en god matpakke / pastasalat e.l.
  • God humør:)

Øvre Eiker Svømmeklubb