Trolla IL

Disktyper og Egenskaper

Disktyper og Egenskaper

Diskene brukt i diskgolf er hardere, mindre og tyngre i forhold til vanlige sendeplater. Diskene er normalt mellom 20-23 cm i diameter og veier 120-180 gram. Det brukes forskjellige typer disker avhengig av hva slags kast som skal gjennomføres. Noen disker er tynnere enn andre og går derfor også lenger. De aller fleste disker har en egen tallkode som forteller om den aktuelle diskens flygeegenskaper. Noen baner har vannhinder, derfor finnes det selvsagt disker som flyter. Når man spiller turneringer bruker man en markør som legges rett foran der disken landet. Man kan da plukke opp disken man har kastet og stå bak markøren i stedet for å stå bak frisbeen. En markør er om lag like stor som en snusboks.

Disktyper

Disker

Driver

Drivere er de diskene som brukes i de lengste kastene. De er tynnere og har en mer aerodynamisk form og går derfor lengre og rettere enn for eksempel puttere og mellomdistansedisker.

Midrange

Midrange er mellomdistansedisker som primært brukes der det vil være for kort avstand til å benytte seg av en driver, men samtidig for langt til å benytte seg av en putter. De er litt tykkere og går derfor ikke like langt som en driver, men til gjengjeld holder den et mer stabilt flygemønster.

Putter

Puttere brukes til å kaste på kurven fra relativt kort hold. De er tykkere og rundere enn både drivere og mid-rangedisker. Dette gjør at de går rettere.

 

Egenskaper

Diskegenskaper

Speed

Det første tallet viser farten til disken og er rangert fra 1 til 13. Disker med høyt nummer er raskere og trenger mindre kraft får å gå langt.

Glide

Det neste tallet viser diskens glid. Det vil si evnen den har til å opprettholde luft under svevet. Disker med mer glid er bedre for nye spillere og for å oppnå lengst mulig distanse. Glid er rangert fra 1 til 7.

Turn

Det tredje tallet i rekken beskriver diskens tendens til å svinge til høyre i innledningen av svevet ved bruk av overarmskast. En disk med +1 verdi er mest stabil, mens en disk med verdi -5 vil svinge.

Fade

Det siste tallet viser diskens tendens til å skjære til venstre i slutten av svevet ved overarmskast. Fade er rangert fra 0 til 5. En disk med verdien 0 vil avslutte forholdsvis rett, mens en disk med verdi 5 vil skjære ut i slutten.

Flightcharts: http://wkcdiscgolf.weebly.com/flight-charts.html

 

Du kan bestille dine neste disker  hos Trolla Diskgolfparks sponsor, for utlevering i Trolla eller på Sluppen. Evt sendt med posten.

http://www.frisbeebutikken.no/

 

                                                                                               

TROLLA IDRETTSLAG
 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift