Lura IL

Varsling i Lura IL

Rutine for varsling i Lura IL

Du oppfordres med dette til å varsle om uverdige og/eller kritikkverdige forhold i Lura IL.

To alternativ til hvordan du kan gå fram:
1. Du kan skriftlig eller muntlig fremlegge din varsling overfor nærmeste leder, trener eller klubbens kontaktperson(er).
Du kan selv velge om du skal være anonym.

2. Du kan enkelt fylle ut skjema som lastes ned via lenken under her. Dette leverer du til klubbens kontaktperson(er).

Last ned skjema her

Hvordan vi følger opp en varslingssak:
Alt etter sakens karakter, vil våre kontaktpersoner vurdere hvordan den skal håndteres og eventuelt hvor den skal varsles videre. Lura IL streber etter å reagere på varslinger innen få dager.

Kontaktpersoner for varsling i Lura IL:
Hovedstyremedlem Linda Dogru via telefon 41281429 eller e-post lindadogru(a)hotmail.com.
Daglig leder - daglig_leder(a)lura-il.no.

Seksuell trakassering:
Seksuell trakassering og overgrep skal ikke skje i idretten, og er direkte i strid med idrettens visjon «Idrettsglede for alle». Likevel vet vi at seksuell trakassering og overgrep skjer i idrettssammenheng, ofte uten at det blir rapportert, håndtert og reagert på.

Norsk idrett har nulltoleranse for diskriminering og trakassering. Dette betyr at det alltid skal reageres på slike handlinger. Det finnes egne retningslinjer mot seksuell trakassering og overgrep i idretten. De finner du her

Norges idrettsforbund lanserte før jul en veileder for håndtering av saker som gjelder seksuell trakassering og overgrep. Den gir råd til:

De som har opplevd seksuell trakassering eller overgrep i idretten.
De som har sett eller har mistanke om seksuell trakassering eller overgrep i idretten.
Idrettslag som mottar varsel om seksuell trakassering eller overgrep.
Her finner du veilederen

Det går an å varsle om eventuelle saker i Lura IL til:
Hovedstyremedlem Liv Grethe Kvelland via telefon 480 27 388, eller e-post grethe.kvell(a)hotmail.com.
Daglig leder - daglig_leder(a)lura-il.no.

Du kan også bruke skjema for varslingssaker som er mulig å laste ned lenger oppe på denne siden.

Lura IL
Klubbhuset, Prinsensvei 7, 4315 Sandnes