Askøy FK

Rutine: Politiattest
Ansvarlig: Kontoransatt
1) Politiattestens formål
Idretten skal være et trygt sted å være for alle, og særlig for barn. I AFK binder vi oss etter mottoet «En positiv opplevelse,» og dette gjelder i alle aktiviteter i og rundt klubben. For å gjøre det man kan for å sikre barn og unges, samt foreldres trygghet, plikter alle som utfører oppgaver som innebærer tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige og funksjonshemmede, å levere en politiattest. Det er ikke et formål å belaste organisasjonen eller å mistenkeliggjøre enkeltpersoner, derfor er politiattesten en obligatorisk ordning.

2) Hvem skal ha politiattest
Alle over 15 år som utfører tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige (aller under 18 år) og funksjonshemmede skal levere politiattest. Dette innebærer alle lagledere, trenere og andre som sitter i en posisjon «over tid» som muliggjør overgrep. Ledere under cuper med overnattinger går også under dette. Dette gjelder uansett om det er betalt arbeid, eller frivillig verv.

3) Hvordan går man frem?
Personer som plikter å levere politiattest må selv søke til politiet. Tjenester er gratis og gjøres elektronisk, men for personer mellom 15 og 18 år må det vedlegges fullmakt fra foreldre.

Før en søker til politiet må en ha en bekreftelse for hvorfor en trenger en politiattest. For å motta denne sender man forespørsel til Torill Vindenes med. Deretter sørger den tilsette selv for å søke om attesten elektronisk. Elektronisk søknad og finner man hos politiet.no, søk politiattest —> elektronisk søknad. Man logger inn med «min-ID», «bank-ID,» «buypass,» eller lignende legitimasjoner. Man velger kategori «frivillige organisasjoner» og laster opp vedlegg om begrunnelse.

Behandlingstiden etter søknad er ca 2. uker og returneres til søkeren.

4) Siste steg er å forvise attesten. Den kan enten sendes inn via mail på torill.vindenes@askoyfk.no, eller fysisk ved oppmøte, etter avtale.
Politiattesten må fremvises på ny etter 3 år.

Askøy Fotballklubb
Søre Myrane 8