Blinkspiller landslagskaptein

Blink-spiller Jonas Edvardsen (22) valgt til kaptein for dobbeltlandskampene mot Belgia.

Jonas Ahsan Edvardsen tilbringer påsken i Belgia. Han er del av den norske troppen som spiller to landskamper mot Belgia denne helga. Han hadde kapteinsbindet rundt armen da Norge lørdag kveld røk 3-6 i første kampen. Alle Norges mål ble scoret av Arton Ademi fra Tiller. Edvardsen saksesparket i stolpen og ut på stillingen 3-4. I søndagens kamp ble det 0-4 tap.

 INTERVJU MED EDVARDSEN PÅ BLADET.NO

1988-modellen kom til Blink i mars. Han spiller futsal i eliteserien for Nidaros Futsal.

Dette blir Edvardsens debut på futsal-landslaget. På hjemmesiden futsal.no foretar den tidligere KFUM / NTNUI-spilleren følgende egenvurdering:

“Offensivt god med ball. Flink til å spille medspillere i gode posisjoner. Holder høyt balltempo. Leser spillet godt. God ro med ballen. Defensivt god en mot en. God til å plassere meg riktig. Flink til å styre forsvaret og ta ansvar. Leser spillet godt. Flink til å bryte foran, og kjøre kontringen. Kan både spille 1-2-1 og 2-2.”

Spurt om hva som blir viktig i forkant av matchene, svarer han slik:

“Det blir viktig å finne en klar spillestil og spillemåte å spille på. Videre blir det avgjørende at vi blir enige om hvordan vi skal forholde oss defensivt i forhold til presshøyde, mann-mann osv.  Offensivt blir det viktig å finne de riktige personene i de riktige posisjonene. Siden vi ikke kjenner hverandre så godt, vil det være viktig at vi blir kjent med hverandre, og hverandres styrker og svakheter på banen.

IFS-vurderer Edvardsen slik:

 Typisk ballspiller som er flink til å drive opp balltempo. God lagspiller. Plasseringssterk og flink til å kommunisere. Tar returløpene ordentlig og er dyktig til å gjøre seg spillebar offensiv. Dirigent. Flink til å bryte foran. God ballfordeler!

Medspilleren Julien Le Bozec, Nidaros Futsal sier dette:

“Jonas Edvardsen kom til Trondheim sommeren 2009 og satte med en gang preg på futsalmiljøet i byen med Dora Futsal. Etter godt spill i sin første sesong fikk han muligheten til spille med Nidaros Futsal der han også utmerket seg positivt. Hans sterke sider på banen er blant annet at han er ekstremt god med ball, flink til å bruke stemmen og hjelpe medspillerne sine og det beste av alt er at han fortsatt har til gode å finne ut hva det betyr å bli sliten. Jonas er ingen stor målscorer, men han er desto bedre til å sende den siste avgjørende pasningen som til slutt resulterer i mål - som må sies å være en god egenskap å ha. Når det er sagt så har gutten også en bra skuddfot, men han har enda ikke funnet ut at den kan brukes. “

Disse er i Norges tropp:;

Magnus Larsen (Kristiansand), Martín Sanchez Olsen (Bergen), Arton Ademi (Trondheim), Marius Ahlsen (Bergen), Faysal Ahmed (Oslo), Jonas Edvardsen (Trondheim), Ali Al Gashamy (Kristiansand), Saif Haidar (Oslo), Espen Melhus (Stavanger), Simen Melhus (Stavanger), Eirik Mella (Bergen), Øyvind Olsen (Bergen).

FOTO: FUTSAL.NO

Sosiale medier

@blinkfotball

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift