Verdens beste fotballtrikser på Grønnåsentrening

Torsdag 7. Februar kom verdensmester i Freestyle fotballtriksing i 2010 og 2011, Anders "Azun" Solum, til Bodø for å trene blandt annet Grønnåsen G9.

G9 hadde sammen med to småguttelag i Grand spleiset på å hente triksemesteren til Bodø for noen ettermiddagstimer for at han skulle lede en litt annerledes økt med spillerne.

I det fotballfaglige miljøet virker det å være enighet om at det er mengder av egentrening som skal til om man skal nå lengst. De fleste av dagens trenere avslutter derfor gjærne de organiserte treningene med å oppfordre sine spillere til nettopp egentrening mellom treningsøktene. Dette er også noe trenerne på G9 er veldig bevisste på.

Ideen bak torsdagens trening som ble gjennomført i gymsalen på Grønnåsen skole var at den profesjonelle fotballtrikser'n, med det internasjonale kunstnernavnet "Azun", skulle inspirere guttene til egentrening og lek med ballen.

Etter en kjapp presentasjon av seg selv viste Solum frem litt av sitt triksereportoar for en gjeng storøyde GIL-gutter, og minst like storøyde trenere og foreldre. Deretter ledet han en times lang økt

med balltekniske øvelser. Fokus var på ballkontroll og hvilke kroppsbevegelser som må til for å få til de mest vanlige triksemomentenene, som man er vant med å se fra de store stjernene på TV og You Tube.

Guttene gjennomførte øvelsene med hver sin ball mens mesteren selv vekslet mellom å gå rundt å veilede hver enkelt og å vise teknikkene ved egen framføring. Solum som til daglig driver en egen trikseskole i Oslo er utdannet lærer og han løste oppgaven som instruktør på en veldig god måte. Guttene fulgte veldig godt med, og så også ut å sette pris på den tette individuelle veiledningen.

På slutten av treningene for de største guttene fra Grand viste "Azun" også hvordan triksene og teknikken også kan brukes i spill og kamp, feks. for å passere og komme forbi en motstander.

Trenerne som sto bak spleiselaget for å få til den alternative økten var enige om at det hadde vært et svært vellykket opplegg, som absolutt kan anbefales også for andre. Så gjenstår det å se hvordan motspillere vil reagere når våre gutter blir litt større plutselig drar seg til venstre med en finte, drar ballen tilbake med hælen- vipper den opp i luften (fortsatt med hælen), og på mirakuløst vis hælsparker ballen forbi på høyre side av motspiller samtidig som de selv løper forbi spilleren på venstre side.

Men det aller viktigste; samtlige av guttene forlot treningene med et lurt smil som lett avslørte at de hadde en plan; Dette ville de gå hjem å øve mer på.

Bodø Energi Kraftsalg

Coop Nordland