Gratulerer med dagen Dennis!

Treneren bak Haugars beste resultater i vår 75 år lange historie, Dennis Burnett, fyller 70 år i dag, 27.september.

Dennis Burnett kom til Haugar før 1978-sesongen, etter en lang og innholdsrik karriere i engelsk fotball med West Ham, Millwall, Hull og Brighton, og et opphold i amerikansk fotball.

Før sesongstart var totalt fire engelske spillere på plass i jakten på opprykk fra datidens 3.divisjon. Dessverre ble ikke alle spilleklare til seriestart og bl.a. måtte Dennis selv vente til tredje serierunde før han fikk spille. De to første kampene bar ikke akkurat bud om noe stort, 1-1 mot Brodd og 0-1 mot Odda. Med Dennis på banen skulle det imidlertid snu. 3-1 mot Vidar i tredje serierunde ble starten på en fantastisk rekke med seire, og bl.a. endte høstkampene mot Brodd og Odda med 9-2 og 8-0. Ellers gikk det mye i fantastisk angrepsspill med innlegg fra Barry Salvage på venstrekanten og påfølgende heading i mål fra Dean Mooney. Sesongen ble avsluttet med kvalifiseringskamper mot Ny Krohnborg, og opprykk til 2.divisjon.

Deretter kom de gode resultatene og opplevelsene som perler på en snor. Cupfinale, Europacup og opprykk til øverste nivå. 

Det var ikke bare stjernespillere som var med på lagene, men Dennis var en mester i å gjøre gull av gråstein. Med klare arbeidsoppgaver og konstant dirigering av spillerne rundt seg ble laget alltid bedre enn de enkelte elementene skulle tilsi.

Dessverre var det ikke bare resultatene og opplevelsene som var gode. Lønningen var visstnok enda bedre, og etter nedrykket i 1981 var det ikke midler igjen til mer satsing på samme nivå. Det endte med at Dennis reiste hjem igjen, men ikke uten å ha skrevet navnet sitt inn i klubbens historie med gullskrift.

Spillerne fra "Dennis-perioden" har fått et livslangt vennskap. De møtes bl.a. til fest på Haugarhuset hver romjul, og reiser også på turer med jevne mellomrom. Da er det aldri langt mellom de gode historiene.

Vi som vokste opp under "Dennis-perioden" er også evig takknemlige for at vi fikk vokse opp med Haugar som "Best i by'n" etter mange år med Vard-dominans.

Happy Birthday, Dennis!

 

Støttespillere

Telenor Xtra 2019

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift