A-lagets oppkjøring til DFI - Ås

Ås møter som kjent DFI i 1. runde kvalifisering til NM. Her er en liten oppdatering på oppkjøringen og en presentasjon av nye spillere som er klare til sesongen.

Foto: Bonsak Hammerås, Ås Avis

Vi har spilt 5 treningskamper i vinter, de aller fleste under gode forhold i Østfoldhallen, og vist stigende form.

Østsiden - Ås 6-3, Borgen - Ås 4-0, Nesodden - Ås 0-7, Selbakk - Ås 0-4 og sist lørdag Kolbotn - Ås 2-2. Flere nye spillere som hjemmepublikumet vil bli godt kjent med utover sesongen. Gledelig er det at flere tidligere unge Ås spillere har kommet tilbake etter studier og militæret og nå banker på dør for plass i startelleveren.

Mikel Gudim er en 20-åring som etter å ha spilt for juniorlaget har vært i militæret, er nå tilbake og kjemper om en plass i forsvar. I andre enden av banen finner i Tobias Jarfeldt Paturson som etter flere års studier kom tilbake og fikk noen innhopp på tampen av fjorårssesongen. Det samme gjorde Raymond Hoang Larsen som aldri har trent så godt som i vinter og vi håper han vil herje med de fleste av divisjonens backer. Alltid moro med lokale gutter som ønsker å spille for A-laget og alle vil være bidragsytere for et ungt Ås lag i år.

Fra andre klubber har det også kommet yngre spillere, og viktigst blir nok Viktor Nilsen med fortid i Sarpsborg 08 og Fredrikstad FKs juniorlag de site årene, sammen med Ola Kjølberg fra HSV og med en fortid i Moss FK. Begge er unge gutter som fyller 20 år i år, men begge med flere seniorkamper og interkrets G19 kamper i beina. Ny er også Abdou Jallow, en rutinert spiller med fortid i Grorud som nå er bosatt i Ås, han har vært borte fra fotballen en stund og trenger tid før vi får se hele hans potensiale. Det er også kommet 16-åringer fra Kambo som har tatt steget inn i A-stallen, Markus Wirkola Berg og Harald Charnock, spennende unge gutter som søkte nye utfordringer og ønsker å spille seniorfotball.

Av spillere som har takket for seg vil vi savne Stein Kjetil Gimre, Oskar Aas og Martin McCarthy. Ali Øzen og Mads Tronbøl studerer i Elverum og trener med Flisa, men satser på å spille sesongen for Ås.

Vi er spente før 1. runde kampen mot DFI som det ryktes har hatt en bedre vintersesong enn de siste sesongene. Vi har hatt god kontroll på DFI i vinterkampene de siste sesongene og satser på at dette gjentar seg også i år.

Det er kort vei til Drøbak og vi håper mange fra Ås tar turen til Seiersten og støtter laget lørdag.

Lørdag 25. mars kl 14.00, Seiersten Stadion DFI - Ås, 1. runde kvalifisering til NM.

Sponsor