Dommermiljø i Olsvik IL

Les om dommermiljøet i Olsvik ! For bilder, åpne vedlegget

Olsvik har i år 7 kretsdommere i sving og disse dømmer for kretsen, Olsvik IL (primært 9er G12, treningskamper 7er/9er/11er og oldboys) og nytt av året - sommercup’er.

Totalt har spillere i Olsvik dømt ca 200 kamper så langt i år og det er de nyeste klubbdommerne fra J13/G13 som har fått mesteparten av ansvaret her. Mye dømming på kort tid i serieturneringer og cuper, tett oppfølging av trenere og dommerveiledere, dommeransvarlig, samt godt samarbeid med lagkamerater, har gitt gode opplevelser og mestring. Vi har stor tro på at flere av disse vil ta kretsdommerkurs senere og fortsette med dømming også utenfor klubben.

I år har vi også hatt flere dommere på sommerturneringer. Alt fra Vosscup, til Eidfjord cup og Lerum cup i Sogndal. Magnus dømte kamper hele helgen under Voss cup og dette er en cup man kan melde seg opp til uten å ha tatt kretsdommerkurs. Turen opp og ned må man selv dekke, samt overnatting, men man får matkuponger og drikke underveis i turnering. Her dømmer man eks 4 timer om gangen og får timebetaling
Helgen etter bar det videre til Eidfjordcup, der han sammen med Trym og Marius dømte nye kamper. Dette er en cup der man reiser og dømmer i regi av kretsen. Både reise og opphold dekkes, samt at man får dømme mange kamper, med god oppfølging av observatører. Veldig fin erfaring for de som ønsker å dømme videre for kretsen.
Siste helgen i juni var det Lerum cup i Sogndal der Magnus, Trym og Marius igjen stilte opp, og der Isabel og Julie også dømte. Kjekk cup der dommerne ble innlosjert på Fosshaugane campus sammen med andre dommere. Her fikk dommerne også prøve seg som assistentdommer/linjedommer og fikk mye dommererfaring (og godt betalt! ). Sør cup, Norway cup osv er andre cup’er som tar inn dommere fra andre klubber, så mulighetene for å delta på sommercup som dommer er absolutt gode.
Til høsten vil gutter og jenter født 2003 få tilbud om kretsdommerkurs, men må vente til neste år med å dømme. Eldre spillere som også har lyst til å ta dette, kan og melde seg på. Kommer egen invitasjon til dette senere. Sommercuper kan man melde seg på utover våren 2018 og dere kan ta kontakt med dommerkontakt dersom dere har spørsmål eller trenger hjelp til påmelding. Her er det i de fleste tilfeller et krav om at dere har tatt kretsdommerkurs.