Hedersmerker for 2017

Vi gratulerer Hogne Solvoll, Lasse Henriksen, Jørn Raastad og Iver Tildheim Andersen med Hedersmerke for 2017.

Hedersmerke til Hogne Solvoll (administrativ innsats)

Hogne startet sin trenerkarriere i Rustad IL langrennsgruppa i 2009.
Da ble han hovedtrener for 12 års-gruppa som utover høsten ble slått sammen med 13-års-gruppa.

Han fortsatte med å trene 15-16-års-gruppa og har gått «gradene» i klubben. Siden høsten 2013 har Hogne vært hovedtrener for gruppas juniorer.
Hogne er en utrolig flott trener som gir av seg selv og ofrer all sin fritid på å være trener. Han oppfyller alle gruppas punkter for å være trener i klubben

 • Selvstendig, mestring og tihørighet for utøverne
 • Fremmer et godt sosialt miljø, lagånd og vennskap
 • Positive erfaringer med trening og konkurranser
 • Oppfordrer til allsidighet

I tillegg er han som trener en flott representant for Rustad IL, ikke bare langrennsgruppa.

 • Han er  et godt forbilde
 • Møter presis og godt forberedt til hver trening
 • Er en veileder, motivator og inspirator
 • Viser  god sportsånd og respekt for andre
 • Er bevisst på at han gir alle utøverne oppmerksomhet

Hogne har gjort og gjør en utrolig flott jobb med juniorene og fått fram løpere som har tatt to gull, et sølv og en bronse i Junior-NM. Han har et bredt spekter med løpere i gruppa og lever etter langrennsgruppas "slagord", "Topp og bredde hånd i hånd, sammen blir vi gode". Ja, for man blir ikke god alene!

I 2014 mottok også Hogne Oslo Skikrets diplom for sitt engasjement som skismører i Team kollen.
Å være skismører er også en stor og viktig rolle vinterstid når man er trener for eldre utøvere. Uten gode ski blir også resultatene deretter.

Foruten sitt trenervirke er også Hogne med i sportslig utvalg i langrennsgruppa hvor han nå innehar ledervervet sammen med Morten Tomter.

Hogne stiller i tillegg opp når det trengs bla som «sjauer» og ryddemedhjelper på våre arrangementer.

Vi gratulerer med hedersmerke for 2017 og og håper at du fortsetter i mange år framover!

 

Hedersmerke til Lasse Henriksen (administrativ innsats)

Lasse startet opp i Rustad fotball da han var 7 år og spilte seg oppover alle årsklasser t.o.m A-laget som aktiv.
Som yngre deltok han og var medlem i alpin,-hopp, ishockey-  håndball- og langrennsgruppa. Og vi kan lese i 25-års jubileumsboka at han ble klubbmester i langrenn i 1972!

Lasse har trent flere Rustadlag og har hatt 2 runder med vårt A-lag som han fortsatt er meget aktiv i.
Laget har som kjent spilt seg opp i 3.div i 2 sesonger og den seneste sesongen spilt de seg fra 5.div til ny plass i 4.div. etter å ha blitt seriemester sesongen 2017.

Men pga av en del yngre spillere har de valgt å beholde plassen i 5.div i 2018 for å sikre et riktigere nivå for våre unge gutter.
Laget har også under hans stødige ledelse spilt seg helt opp til finale i OBOS Cup et år som er Oslomesterskapet.

De fleste andre år har de klart kvartfinale og semifinale men, foreløpig ikke klart å vinne det hele.
Lasse har vært et fast innslag på kunstgresset de fleste dager i uken og bor så nærme at han ser ned på banen hele tiden.

Nå er hans barnebarn i full vigør på G09 og han deltar gjerne med litt tips og kunnskap også der.

Utover hans meget lange og tro tjeneste er Lasse en utrolig fotballdyktig person som har mye å lære bort. Selv i slutten av 50 årene har han mye å gi og vil helt sikkert bidra til langt ut i de neste 10 år.

Gratulerer med hedersmerke for 2017!

 

Hedersmerke til Jørn Raastad (administrativ innsats)

Jørn ble med i Rustad IL og langrennsgruppa høsten 2008 da hans eldste datter begynte med langrenn.
I 2011 begynte han å engasjere seg for alvor med frivillige verv og på årsmøtet i april 2011 ble han valgt inn som styremedlem og anleggsansvarlig i gruppa.

Hans engasjement i anlegget på Skullerud idrettsanlegg har vært stort siden 2011. Å bygge et idrettsanlegg er en tolmodighetsprøve og ikke en enkel prosess.
Som anleggsansvarlig har Jørn bidratt med mye mer enn man kan forvente i et frivillig verv.

Han har bidratt stort til Oslo kommune og Bymiljøetaten med sitt oppmøte på i perioder ukentlige anleggsmøter. I tillegg har han vært veldig sentral i beregninger i alt fra lys til rørdimensjoner og vannmengder til materialvalg. Dettte engasjemntet har vært helt avgjørende for at vi har fått et anlegg med så god kvalitet som anlegget har i dag.

Anlegget skal  våren 2018 over i fase tre og Jørn er fortsatt en stor bidragsyter i dette arbeidet.

Foruten sitt engasjement som anleggsansvarlig så er Jørn også en stor bidragsyter i styret. De siste årene har han også bidratt som løypesjef på våre arrangementer, noe som krever mye fritid!

Ellers har Jørn også et stort engasjement i Oslo Skikrets og langrennskomiteen hvor han siden våren 2014 har sittet som styremedlem og anleggsansvarlig.
I 2016-2018  har han også bidratt i Buypass-cupen for 13-14 åringer.

Som det vises her har Jørn bidratt med sitt store engasjement i Rustad IL og langrennsgruppa og vi gratulerer med hedersmerket i 2017!

 

Hedersmerke til Iver Tildheim Andersen (sportslig innsats)

Iver startet opp i langrennsgruppa som 11-åring (12-års-klassen). I sportslig plan for Rustad IL er det presisert at det er svært viktig å ta tida som trengs for å «gå alle trinnene» og ikke forsere utviklingen. Dette er Iver et prakteksempel på.

Første gang vi ser deg på resultatlisten er i gutter 13 år hvor du sammen med Edvard og Nils Oskar tar en flott 7. plass i Kretsmesterskap i stafett på Rustads 2. lag. Samme år tar du også din første premie i et individuelt renn, Kollmila i friteknikk, hvor du blir nr. 16. Samme år får du også innsatspokalen i din treningsgruppe som viser at du oppfyller alle kriteriene for denne pokalen.

 • Du viser stor innsatsvilje
 • Har høyt oppmøte på treninger
 • Deltar i skirenn
 • God ambasadør for klubbens verdier
 • Positiv fremferd
 • Deler erfaringer og kunnskap med andre i gruppa
 • Bidrar gjennom dine holdninger til å skape et godt treningsmljø og sosialt miljø

I 14-års-klassen tar du din første premie i et kretsmesterskap. Du går inn til en 21. plass på 3 km friteknikk.
Som 15-åring er du klar for Hovedlandsrenn som er et «Norgesmesterskap» for 15-16-åringer. Her går du inn til en 65. plass på 5 km fri som er premieplass.

Året etter, i 2016, går Hovedlandsrennet på Vang og der går du inn til en 49. plass på 7,5 km klassisk og en 81. plass i fri som begge ga premieplass. Din første seier tar du også dette året, du blir klubbmester og slår alle guttene i 16-års-klassen for første gang!

Vinteren 2017 starter bra. Ditt første år som junior, hvor du tar hjem din første seier i et kretsrenn, nemlig kretsmesterskap i Holmenkollen på 10 km fri.
Du slår også til med kjempeplasseringer i dine første Norges-cup renn på Voss hvor du blir nr. 2 på 10 km fri og nr. 6 i klassisk.

Så reiser du til Harstad og ditt første junior-NM. Der setter du kronen på verket så langt i din karriere ved å vinne gull og bli Norgesmester på 10 km fri i gutter 17 år.

Også i 2018 har du gjort deg bemerket med mange gode resultater i Norges-cup og så klarte du kunsstykket med å forsvare ditt NM-gull på 10 km friteknikk i tillegg til at du tok en flott bronsemedalje på 15 km klassisk. Du er historisk i Rustad med to individuelle gullmedaljer i Junior-NM Iver.

I tillegg slo du Petter Northug i årets Birkebeinerrenn, gratulerer!

Vi gratulerer med hedersmerke for 2017 og for dine prestasjoner så langt i din «unge» karriere!

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift