Sånn blir den nye hallen

Sist fredag var en milepæl for 140 millioner-kroner-prosjektet i Lystlunden. Da gikk anbudsfristen ut.

– Nå gleder vi oss veldig til å åpne anbudene. Målet er å kunne tildele kontrakten til en entreprenør i slutten av april, sier prosjektsjef for byggesaker i Horten Kommune, Øyvind Lindeberg.

Det er seks entreprenører som er med i kampen om å bygge den nye idrettshallen. Hvem de er, kan ikke Lindeberg fortelle. Det er konfidensielt.

– Derimot kan vi fortelle mye om selve hallen

7.400 kvadratmeter

Størrelsen på hallen blir 7.400 kvadratmeter. Prislappen er 140 millioner kroner.

– Den høyest summen noensinne for et idrettsanlegg i Horten, sier park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen.

Prislappen inkluderer en parkeringskjeller med plass til 93 biler. Sju av plassene vil ha ladestasjon for el-biler.

– Hallen får to flater, som kan deles med et skillenett. De blir også mulig å dele de to flatene i to, slik at det kan være fire grupper i aksjon samtidig, sier Øyvind Lindeberg.

Det blir teleskoptribuner som kan trekkes ut, for eksempel når Falk spiller kamp. Tilskuerkapasiteten vil da være 1.200 personer.

– Hallen er tilrettelagt for breddeidrett, som vil være hovedbruken – men med små grep gjøres den om til en konkurransearena for elitehåndball som tilfredsstiller kravene fra Norges Håndballforbund, sier park- og idrettssjefen.

– Det er også planlagt et treningssenter der. Det rommet er satt av til Vestfold fylkeskommune (videregående skole), sier Lindeberg.

Det som også er klart er at Hortenshallen (nåværende hall) og den nye hallen vil få felles inngang og vestibyle.

– Det er fornuftig bruk av plassen. Vi får med andre ord tre flater tilknyttet hverandre uten at man må gå ut, sier Sven- Erik Petersen.

Byggeperioden

Den omfattende byggingen av hallen skal ikke ha noen påvirkning på den aktiviteten som til daglig pågår i Lystlunden.

– Alle aktivitetsfasiliteter skal kunne brukes som vanlig, sier prosjektsjefen.

– Samtidig er dette et kjempestort byggeprosjekt. Da vil noen adgangsveier og stier bli endret underveis. Vi ønsker heller ikke bilkjøring i parken. Det skal det være minst mulig av. Kun varelevering og lignende, sier Petersen.

Selve hallen skal som tidligere skrevet bygges på nåværende parkeringsplass.

– Når det gjelder parkering i Lystlunden under byggeperioden, så ser vi på flere alternativer. Det kommer vi tilbake til så fort det er klart, sier Lindeberg.

Kommunen vil ha et møte med alle brukere av Lystlunden før byggestart om hvordan

Energi

Gjengangeren har tidligere skrevet om at det blir sollagring på taket av hallen. Her har det nylig kommet gode nyheter.

– Det ble gjort et vedtak om 7,5 millioner kroner til etablering av sesonglagring av energien som kommer fra sollagringen. Systemet fungerer slik at solpanel på halltaket varmer opp vann. Dette varmet holdes varmt i magasiner. Derfra hentes det energi opp, forklarer Øyvind Lindeberg.

Energilageret skal kunne dekke hallens oppvarmingsbehov. De vil fortsatt være behov for elektrisitet, til lys og annet teknisk utstyr.

– Tanken er at dette lageret også skal kunne benyttes til oppvarming av kunstgressbanene om vinteren, sier prosjektsjefen.

– Det er en hyggelig sideeffekt med byggingen av denne hallen, sier Sven-Erik Pettersen.

15 måneder

Horten kommune har et håp om at entreprenøren som får oppdraget kan starte arbeidene allerede i løpet av juni.

– Vi har satt en ønsket byggetid på 15 måneder. Nøyaktig frist for når vi ønsker at hallen skal stå ferdig er 2. september, sier Øyvind Lindeberg, men påpeker samtidig at det er ikke uvanlig med noe forsinkelse på så store prosjekter. Dagens krav til nybygg gjør dette til et veldig komplisert prosjekt, sier Lindeberg.

(artikkelen er skrevet av Aleksander Limkjær, for Gjengangeren 26.3.18)

Følg oss på Facebook

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift