Den siste hjemmekampen til Falks kvinnelag ble en riktig thriller, med en lykkelig slutt for hjemmelaget.

Falk gikk fra å ligge under 11?16 til å komme à jour med fem (!) scoringer på rad.

Etter en rett og slett bedrøvelig 1. omgang, der Falk ble kontret i senk av løpsvillige larvikspillere etter angrepsfeil og personlige feil, snudde kampen fullstendig i løpet av de første åtte minuttene etter hvilen.

Maria Opland erstattet en ikke helt heldig Karoline Christiansen i mål, og med Marias redninger, blomstret også angrepsspillet.

– Det er nok kanskje den beste omgangen jeg har spilt, men du må skrive at jeg fikk hjelp av et godt forsvar, sier keeperhelten.

Det har hun rett i, men samtidig var hun sist på ballen også etter at Larvik Turn-spillerne var frispilt på strek en rekke ganger. Det er så visst ingen grunn til å være beskjeden på egne vegne.

– Det var veldig gøy at vi vant til slutt når det var så jevnt, smiler Maria, som overlot plassen til Karoline Christiansen ved to anledninger.

Reddet straffer

Maria måtte melde pass på den første straffen i 2. omgang og overlot plassen til Karoline ved de to neste. Karoline reddet begge, til stor jubel, da kampen sto og vippet.

– Det var veldig bra av henne og betydde mye for kampen, roste Maria, og er fornøyd med at laget til slutt ble nummer tre på tabellen uansett hvordan det går i den siste kampen.

Målvakten er ferdig med videregående i år og er litt tvilsom til at hun kommer til å spille neste sesong.

– Jeg har lyst til å ta meg et friår. Jeg er halvt russisk og kunne tenke meg å lære språket bedre ved å være der et år. Vi får se hva det blir til, sier hun.

Lagene fulgte hverandre gjennom den siste halvtimen der det sju minutter før slutt sto 22–22.

Da hadde Falk misset tre angrep på rad og fikk straffe mot seg. Den reddet Karoline Christensen mesterlig mens Helene Bettum scoret på sin mulighet etter at hun selv hadde blitt felt. Da Sanne Kaasa satte sin andre scoring fra strek, var kampen i realiteten avgjort etter at Falk holdt hodet kaldt i sluttminuttene.

– Herlig at vi vant etter en god 2. omgang, smilte Falks toppscorer i de to siste kampene, Helene Bettum, som samtidig lovte at hun var klar for neste sesong.

– Jeg er ferdig med sykepleierutdannelsen og blir i Horten neste år. Da blir det mer håndball for Falk, var hun klar på.

(artikkelen sto på trykk i Gjengangeren 22.3.18)

Følg oss på Facebook

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift