Herrelaget vant OBOS Vinter cup 2018

Tirsdag spilte Nymark Herrer finale i OBOS - Vinterserie. Kampen gikk i snøvær på Nymarken.

Nymark Herrer har i vinter vært med i OBOS Vinterserie som arrangeres av NFF Hordaland og Hordalandsfotball.no.

I Vår gruppe B var det 18 lag med. Hovedsakelig fra 5. divisjon.

Kampene før finalen gikk som følger.

Nymark - Kvernbit ( 8- 0) (Innledende serie)

Nymark - Olsvik (3 - 1) (Innledende serie)

Flaktveit - Nymark (2 - 3) (Innledende serie)

Tornado Bergen . Nymark (0 - 4) (Kvartfinale)

Follese - Nymark (0 - 1) (Semifinale)

Nymark - Flaktveit (Finale)

Tirsdag 3. april spilte Nymark finale. Motstander var Flaktveit

Nymark har en god stall i år med ca. 25 spillere. Nivået er jevnt og det er stor kamp om plassene på laget.

Trener Ørnulf Jacobsen sørger for kontinuitet ved å gå på sitt tredje år som trener.

Vinterserien levde opp til navnet sitt denne kvelden. Før kampen lavet snøen ned. Men spillere på begge lag tok en dugnad og fikk ryddet banen før finalen.

Bilde fra Hordalandsfotball

Kampen startet jevnt med et lite Nymark overtak. Etterhvert klarte Flaktveit å tilrive seg et initiativ. Rett før pause kom Flaktveit sin flanke seg løs på venstresiden. Han la hardt inn foran mål og der kom Fredrik Yndestad fra Flaktveit stormende og headet inn 1- 0 til Flaktveit.

Det tok kun et par minutter av 2. omgang før Nymark sin keeper Christian Autenried nok en gang måtte plukke ballen ut av mål.

Etter dette bølget kampen frem og tilbake uten mange store sjanser.

I det 61. minutt oppstod en situasjon som skulle bli «the turning point» i kampen. Preben Johansen bli spilt fint igjennom og kom alene mot Flaktveit sin keeper som var kommet ut forbi 16. meteren for å nå ballen. Istedenfor å ta ballen taklet han Preben som siste mann. Dommeren valgte og vise det røde kortet til Flaktveit keeperen. Nymark fikk lite ut av frisparket som fulgte.

Nymark hadde gjort to bytter i pausen som viste seg å bli svært viktige i denne kampen. Benyones og Mikael Haugsøen kom inn som spisspar i det Nymark la om fra (4 - 5 - 1) til (4 - 4 - 2)

Fem minutter etter utvisningen kom Benyones seg løs på 16-meteren og plasserte ballen rolig og elegant til side for keeper.

Nå fulgte en periode der Flaktveit skjønte faresignalene. De la seg i forsvar og brukte lang tid på dødballer og skader. Men i det 82. minutt klarte de ikke å stå imot lenger. Mikael Haugsøen fikk ballen på 16 meter og fyrte av et skudd som keeperen var sjanseløs på.

I det 90. minutt kom nådestøtet. Igjen var det Mikael som fikk en tå på et fremspill og dermed kunne Nymark gå av banen som vinner av OBOS Vinter cup 2018. Da ble det Jubelscener

Hordalandsfotball.no var som vanlig med når det spilles viktige kamper i lokalfotballen. På tirsdag representert ved Odd Løset.

På lørdag spiller Nymark sin første kamp i årets serie. Kampen går på Nymarken lørdag kl 15:00.og motstander er Voss.

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift