Falks kvinner gruset Røyken/Hurum

Heidi Grøstad scoret seks ganger og skapte trygghet da kvinnelaget fikk en perfekt sesongavslutning. side 16?17

Falks kvinnelag satte et ettertrykkelig og vellykket punktum på 3. divisjonssesongen da de slo Røyken/Hurum med suverene 39–20 i Holtanhallen lørdag.

– Det utviklet seg til en kontringskamp etter mitt hjerte, smilte Falk-trener Erik Holmer etterpå.

– Vi har trent mye på kontringsspill i det siste, og her fikk vi virkelig uttelling for strevet. Perfekte langpasninger fra målvaktene og presise avslutninger fra løpsvillige angripere.

Falk slet imidlertid lenge med å riste av seg Røyken/Hurum lørdag. Sanne Kaasa og Helene Bettum sørget riktignok for at Falk holdt seg et par mål foran Buskerud-laget fra start, men 1. omgangen var lenge preget av tekniske feil og usikkert forsvarsspill.

Så kom Heidi

Orden i rekkene ble det først da Heidi Grøstad entret parketten – lettere forsinket etter laglederoppdrag i Helgerødhallen i Sandefjord, hvor datteren Michelle Kristine og resten av Barkåkers Jenter 12-lag var i aksjon.

I Holtanhallen var Heidi Grøstad på banen i temmelig nøyaktig ti sekunder før hun scoret sitt første av seks spillemål – som vanlig med sitt slepne signaturskudd – vridd underarm der ballen sliper lakken av parketten før den vingler i mål. Heidi Grøstads inntreden ti minutter før pause skapte trygghet i alle Falk-ledd, og Erik Holmers mannskap kunne gå til hvilen med betryggende ledelse 16–11.

Løp i senk

Og andreomgangen ble altså en enkelt oppgave, der Falk løp Hurum-laget aldeles i senk. I mål spilte Karoline Kjuus Christiansen seg stort opp, og Helene Bettum førte an i et offensivt stormløp som endte med hele 23 scoringer i alt etter pause.

Helene ble for øvrig Falks toppscorer med 11 mål i kampen.

– Alt i alt må vi si oss godt fornøyd med sesongen som helhet, oppsummerer Falk-trener Erik Holmer.

– Seieren i dag gir oss 3. plass på tabellen, og det er nok relativt rettferdig, selv om vi gjerne skulle hatt Lier bak oss. Vi manglet ett poeng på 2.-plassen. Vi startet sesongen med et nokså nytt lag, og trengte noen kamper på å bli skikkelig kjent med hverandre. Det har gått bedre og bedre utover i sesongen, og selv om vi altså ikke klarte å hamle opp med topplaget Bamble, vant vi 16 av 22 seriekamper og det er bra.

Får vi beholde dette laget, synes jeg det er grunn til optimisme for kvinnehåndballen i Falk i årene fremover. Falk har jo dessuten et veldig lovende Jenter 16-lag, som nå satser ambisiøst på Bringserien, sier Erik Holmer, som trolig blir Falk-trener også neste år.

– Jeg er i hvert fall innstilt på det, selv om jeg ennå ikke har fått noen formell henvendelse fra Falk.

Klokt håndballhode

For Falk er det også viktig hva Heidi Grøstads fremtidsplaner er. Hun har en travel hverdag, men med det klokeste håndballhodet mellom Tønsberg og Kopstadkrysset vil hun fortsatt være til uvurderlig nytte for et Falk-lag med mange unge spillere.

Med 11 mål var altså Helene Bettum mestscorende mot Røyken/Hurum lørdag. Sanne Kaasa scoret sju – og fikk tverrliggerne i Holtanhallen til å dirre minst like mange ganger. Heidi Grøstad avsluttet sesongen med seks mål, Leana Almeida scoret 4 ganger fra strek, Camilla Myklesbust 3, Celine Bjørnevoll 3, Ann-Marie Kristoffersen 3, Marianne Skogen 2.

(Tekst og bilder er av Jan-Rolf Ludvigsen og sto på trykk i Gjengangeren 9. april 2018)

Følg oss på Facebook

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift