Nu kör vi!

Captain Andersen har blitt klisje-sjef i tillegg til assistent-trener for A-laget og et par-tre andre verv. Her er tankene rundt seriestarten på Nes torsdag.

Går det egentlig an å skrive om seriestarten i fotball uten å kaste rundt seg med klisjeer? Her jeg sitter og skal si noen ord om det som skal skje på torsdag, så er i hvert fall min konklusjon at nei, det klarer du bare ikke. Så da gidder jeg ikke å prøve heller.

Det er seriestart, vi har jobbet hardt hele vinteren, det har snødd og det har haglet og en haug med andre klisjeer – men vi er klar. Klar for Langevåg. Klar for en ny sesong. Klar for motgang. Klar for medgang. Og vi er klar for deg. Klar for at du skal bevilge oss to timer ut av din ellers så stressede hverdag. Klar for at du skal dra opp håndbrekket på Toyota’n nede på grusbanen torsdag sånn cirka klokken 18:15, og tusle, sammen med barna dine og foreldrene dine, den relativt bratte bakken opp mot kunstgresset. Der skal du nonchalant kaste en 50-lapp i retning Johan Magne, og så skal du innta din posisjon ved rekkverket. Om du gjør det med en kaffekopp eller ei, det skal du få bestemme helt sjøl.

Ikke lenge etterpå så kommer de, A-laget til EIL ut på matta, forhåpentligvis med tenningsnivået på et noenlunde fornuftig nivå, for å underholde deg. Her snakker vi 11 mann som har fryktelig lyst å gi deg en god opplevelse, og som kanskje enda mer har lyst på tre poeng. For det har de fortjent. De har ikke hatt det hverken enkelt eller spesielt stabilt hittil i år.

La oss spole tre måneder tilbake: I begynnelsen av januar stod man uten trenerteam. Uten kandidater, og med den ene spilleren etter den andre som begynte å stille de ekle spørsmålene. Det gikk så langt at gutta begynte å trene seg selv, sånn i påvente av at noe skulle skje. Så klarte man etter noen runder med diskusjoner å trekke en kanin opp av hatten. Og med denne kaninen kom det en harepus fra Fosnavågen. (Mer om ham senere.) Disse to kom godt i gang, men så måtte det endres igjen. Harepusen ble dytta opp som hovedtrener, og jeg ble bortført hjemmefra en sen mandagskveld, med finlandshette og strips på hendene, kjørt til et mørkt sted og bedt om å skrive under som assistent-trener. Jeg hadde visst ikke mange nok verv i idrettslaget fra før.

Nok om det; du lurer sikkert på hvem han nevnte harepusen er? Vel du skal lete lenge etter en dårligere beskrivelse på årets Hovedtrener for A-laget, Kurt Magne Berge. Her snakker vi om en beintøff brumlebasse fra ytre søre, gull-lenke og solbleika hår. Du kjenner typen. Kurt er meget klar i sine meldinger, og dere kommer til å høre ham helt bort i solveggen ved klubbhuset når kampene skal avvikles. Men dere skal være forsiktig med å dømme utelukkende på mitt tullprat ovenfor her; Kurt har erfaring fra høyt nivå både som spiller og som trener, og jeg er overbevist om at han er rett mann for klubben. Jeg håper dere alle ønsker ham velkommen til Nes Stadion!

Laget i år er ikke fryktelig ulikt fjorårets. Borte er Viktor, som skreiv under for Godøy i vinter. Viktor elsker å kjøre kolonne, og da var det bare en klubb som kunne oppfylle ønsket hans. Spøk til side; Viktor er en nauta god spiller, som alle klubber i vår divisjon hadde savnet. Men han ville prøve seg i en annen klubb, og vi ønsker han riktig lykke til med sesongen. Borte er også Amund, som har lagt opp og tilsynelatende meldt seg på en Chris Cornell look-alike konkurranse. Begge er hjertelig velkommen tilbake når de får lyst til det.

Men vi er ikke Brasil, vi kommer ikke til å stå grinende med drakta til hverken Amund eller Viktor i hendene slik de gjorde med Neymar. Glem det. Vi fokuserer på de vi har; og de vi har er gode. Vi har en Tommy som virkelig begynner å finne formen. Vi har Matta i mål; et kjempetalent mellom stengene. Vi har Riste som står for X-faktoren, og vi har våre egne Auklandbrødre i form av Ludviksen-tvillingene. Her snakker vi Vasaloppet etterfulgt av Marcialonga i løpet av 90 minutter. Og bakerst har vi fått tilbake Adrian fra Vika, og når han får opp kondisjonen så er det ikke usannsynlig at han tar plass ved siden av Rive-Rolf, Berge eller Mansfielden baki der. Samma hva det blir og hvem det blir så blir det artig.

Så om du er sugen på gratis inngang for de under 16 år, en crossbar-challenge for de under 14, en kopp kaffi og en artig fotballkamp så er du hjertelig velkommen til Nes Stadion førstkommende torsdag klokken 18:30.

Fotballhilsen
Tor Erik
Klisje-sjef

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift