Ny seier for A-laget

Martin Sjølstad den store helten da Ready ble beseiret med 1-0 på Ski kunstgress

Scoringsjubel på Ski kunstgress

19/5 - 6.serierunde Norsk Tipping-ligaen, Ski kunstgress. Follo FK-Ready 1-0 (0-0).

Mål: 1-0 Martin Sjølstad (62.min.)

Hjemmelagets fantastiske seriestart fortsetter og Marijo Jovic`s gutter står nå med 16 poeng og fortsatt tabelltopp etter seks serierunder. Solskinn, Followers i storform og en knusktørr bane var rammene rundt dagens møte mellom topp og bunn i Norsk Tipping-ligaen. 1. omgang var en forholdsvis kjedelig affære og det tok aldri helt av ute på banen. Vi noterte gode sjanser for Follo ved Øyvind Rishaug og Julius Friberg Skaug og rett før pause luftet Islam Darlishta gullfoten, men uten tellende resultat. Readys beste mulighet i 1. omgang var et knallhardt langskudd, men Oliver Petersen i Follo-buret vartet opp med en meget god redning og fistet ballen over tverrliggeren.

Assistenttrener Tore Askildsen etter kampen

Hva som ble sagt i pausen vet vi ingenting om, men noe lurt var det tydeligvis for det var et langt friskere hjemmelag som kom på banen etter pausehvilen. Allerede etter 2 minutter kom Martin Sjølstad til en stor sjanse og tonen var satt for den neste halvtimen. Hjemmelaget presset Ready bakover på banen og nærmet seg mer og mer en scoring. Etter 62 minutter skulle kampen bli avgjort og nevnte Sjølstad var i begivenhetenes sentrum igjen. En meget uoppmerksom Ready-keeper la ned ballen foran seg for å slå ballen oppover på banen, men han glemte tydeligvis Sjølstad bak seg som snappet ballen og trillet den i det tomme målet. 1-0 og stor jubel blant ca. 150 hjemmetilhengere på tribunen. Hjemmelaget var gode de første 30 av 2. omgang og i denne perioden hang Ready virkelig i tauene.

Bilder fra kampen ser du HER

Avslutningen på kampen ble imidlertid mer spennende enn den burde ha blitt for etter 77 minutter fikk Thomas Lillo se det røde kortet av dagens dommer. En tøff tackling på ball på høyresiden ble vurdert som for tøff av dommeren og dermed marsjordre for vår kaptein. Gjestene øynet dermed håp og det siste kvarteret ble det pumpet utallige baller inn i Follo`s 16-meter, men Ready kom aldri til noen virkelig store sjanser. Hjemmelaget sto i mot og kunne avgjort kampen definitivt da Hans Lauritz Ruud skjøt i stolpen på overtid etter en glimrende solo-prestasjon. Kampen ebber ut med 1-0 seier til de blåkledde og årets femte seier er et faktum.

Øyvind Rishaug ble kåret til dagens Follo-spiller og får stå som eksponenten for et meget hardtarbeidende Follo. Et imponerende antall kilometer ble tilbakelagt av Rishaug og hans lagkamerater i dagens kamp.

Tabell

Vi takker Ready og dommertrioen for kampen og ønsker dem lykke til videre i sesongen! Neste kamp for Follo-gutta er Hødd 2 i Ulsteinvik søndag 27/5.

Follo FK: Oliver Petersen, Stian With, Thomas Lillo (k), Isak Heen Berge, Jonas Hjorth, Islam Darlishta, David Hurtado Pampin, Øyvind Rishaug, Martin Sjølstad, Julius Friberg Skaug, Kristian Seteklev

Benyttede innbyttere: Rasmus Haugsvær, Mats Fredriksen, Hans Lauritz Ruud, Oscar Halvorsen.

Alle foto: Knut Rasch.