Vår bauta i grønt og kvitt Ingolf ``GOLLEN`` Jøsang har sovnet inn, 29.mai 2018.

Minneord fra klubben i ditt hjerte.

GOLLEN

KIL-fana har senket seg, Ingolf «Gollen» Jøsang har sovnet inn.

Tankene går til Berit som har mistet sin kjære, til barna Elisabeth, Per, Aage som nå står uten en snill, omsorgsfull pappe. KIL har mistet en av sine viktigste støttespillere. Innen arbeidslivet hadde Gollen fagbrev som snekker. Seinere ble det jobb i Norcable, deretter vedlikeholdsavdelingen i kommunen før han avsluttet yrkeskarrieren som vaktmester på Eide skole. Et av høydepunktene i hans virke var da han kunne presentere Kopervik i miniatyrmodell. Han hadde også ansvar for modellen til Kopervik nye kirke.

Gollen begynte relativt seint å spille fotball. Først som senterløper, seinere i forsvar. Replikken og humøret var tilstedetfra første spark. Og han skulle leve opp til navnet. Målene formelig trillet inn en periode. Gollen hadde satt sitt preg! Seinere ble det trenerjobber, utallige dugnadstimer, fotballturer, sosiale gleder, sammenkomster, fellesskap. For noen år siden reiste han til England for å se sitt favorittlag Leeds.

De fleste har et forhold til Gollebua. Åsebøen ble hans andre hjem. Han var dyktig, engasjert og kunnskapsrik, noe som gjorde at Rogaland Fotballkrets benyttet seg av hans tjenester. Han hadde enorm bekjentskapskrets. Det finnes ikke den klubb på Haugalandet som ikke kjenner hans navn eller hadde med ham å gjøre. Ofte ble Gollen brukt som kåsør i klubbene, eller hvis de skulle starte opp aldermannslaug. Da var han selvskreven gjest! Aller best var han i rollen som toastmaster i bryllup når KIL-supportere skulle gifte seg i klubbhuset. De som fikk oppleve ham her, har minner for livet! Han skilte ikke mellom høy og lav, liten eller stor. For ham var en seksåring like viktig som selveste kongen, han gjorde ikke forskjell på noen. Dette var nok ikke alltid uproblematisk, kutyme var ikke hans greie. Slagferdig og fargerik som få. Replikkenes mester. De var uten sidestykke. Et ord. Et uttrykk. En setning. Med humoren som fremste våpen. Husker en gang Aldermannslauget diskuterte om man skulle få nytt høgtaleranlegg på stadion. Da kom det fra Gollen: -Når eg nå ser på denna forsamlingå e’ det vel bedre å gi samtlige et nytt høreapparat!

For viktigst var fotballfolket. Gollen var tvers gjennom et grasrotmenneske, en bauta i grønt og kvitt. De siste årene slet han med helsa. Turene til de sosiale møtene og Aldermannslauget ble færre og færre. Sykdommen tok på. Men Gollen var ennå ikke klar. Først skulle KIL-fana i 17. mai-toget i Kopervik hedres for aller siste gang. Først i KIL-seksjonen gikk han med stolthet. Hva dette kostet av krefter vet bare de nærmeste. En hedersmann er borte, men klubben i hans hjerte lever videre. Kopervik IL lyser fred over Ingolf Jøsang sitt minne!

 

Kopervik Idrettslag

 

Begraves fra Kopervik Kirke tirsdag 5. juni kl. 11.00 Like kjær som blomster er en gave til Kopervik Idrettslag, ny fane kontonummer: 3361.16.69378

 

 

Foto: Leiv Våge

Oppslagstavle

Hovedsamarbeidspartner

Oppslagstavle

Følg oss på Facebook!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift