Våg FK klar for åttedelsfinale i NM

En overbevisende 3-1 seier mot Store Bergan fra Vestfold sikret i helga Våg J16-1 billett til åttedelsfinale og hovedrunden i NM Telenor Cup til høsten. Se video av Vågs mål her.

Helt nederst i denne artikkelen kan du se highlights fra kampen på Våg FKs YouTube-kanal

Våg FK er med dette eneste jentelag fra Agder i 16-årsklassen som er med videre i NM. Åttedelsfinalen, som skal spilles i august, innebærer at Vågs jenter nå er blant de 16 beste lagene i denne årsklassen. Og det til tross for at kun én av jentene som spiller på laget er født i 2002, og dermed holder 16 års alder. De aller fleste av jentene fyller 15 dette året, mens noen av dem faktisk bare blir 14 i løpet av sesongen. En ung og meget spennende gjeng, med andre ord.

Landslagsaktuelle Emma Pettersen scoret to
Kampen på søndag mot Store Bergan startet litt famlende for Vågs del. Fighterviljen var til stede hele tiden, men det store spillet uteble. Likevel kapret de hvite og grønnkledte den første scoringen. På dødball. Og hvilken scoring det ble. Ane Andresen la en presis corner på pannebrasken til en høytsvevende Emma Pettersen. Det presise hodestøtet var det lite for keeper å gjøre noe med, og jentenes jubel bar bud om en god dag på Karuss.

Store Bergan ville det annerledes – om ikke annet for en liten stund. 1-1 og balanse i resultatregnskapet brakte ny spenning inn i kampen. Omgangen fortsatte å bølge frem og tilbake.

Våg-jentene har heldigvis mange offensivt gode fibre i laget, og trøkket som jentene satte inn utover 1. omgangen ga resultater. Stine Alida Hansens oppofrende spill i duell med keeper endte i en retur i beina på landslagsaktuelle Emma Pettersen. Snakk om å være på rett sted til rett tid. Behersket og kontrollert satte hun inn 2-1 målet, og nok en gang utspant det seg jubelscener på Karuss.

Ronaldo-perle avgjorde
Var første omgang spennende, så fremstod den andre som tilsvarende lite spennende. Mesteparten av spillet foregikk på gjestenes banehalvdel, dog uten at de store målsjansene ble produsert. Men det var det bare desto mer kjærkomment at Iselin «Ronaldo» Glomset knallet inn 3-1 på vidunderlig vis. Frisparket hennes fra 18 meter duppskrudde over muren og smalt i tverrliggeren før den gikk ned i gresset – godt over målstreken. Ikke nødvendig med goal-line technology der, nei.

Til tross for at vestfoldingene våknet litt til liv etter denne scoringen, så ble det med sjansen som førte til kanonredningen fra Våg-keeper Siri Nat Olsen. Takk for den, Siri!

Jentenes vei til NM Telenor Cup åttendelsfinale:

Lokal kvalifisering:
Våg FK – Randesund IL    (6-1)
Våg FK – Gimletroll (2-0)

Regional kvalifisering:
Kragerø IF – Våg FK (1-3)
Våg FK – Store Bergan (3-1)

Nå venter vi i spenning på hvem som blir motstander i åttendelsfinalen – og ikke minst om det blir borte- eller hjemmekamp.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift