Steinar Salvesen er gått bort.

En trist dag både for oss i Haugar og for hele fotballmiljøet på Haugalandet.

Det er med stor sorg vi i dag har mottatt budskapet om at Steinar Salvesen er gått bort, 73 år gammel.

Med det har vi i Haugar mistet en av våre beste menn. En genuin, flink og entusiastisk fotballmann, et muntrasjonsråd, brystdempingens mester, og utsidepasningens største fiende har tapt sin siste kamp.

Etter å ha begynt sin fotballkarriere i Åkra IL ble Steinar hentet til Haugar i 1964. For øvrig som den første spiller fra Karmøy som ble hentet til byen for å spille fotball. Det ble en umiddelbar suksess, med scoring i sin første kamp, i 2.divisjon mot Fram Larvik.

Steinar var ikke prototypen på en boks-til-boks midtbanespiller slik vi kjenner dem i dag, og hadde aldri farten som sitt sterkeste våpen, men med sitt kloke fotballhode og gode innsidepasninger fra en slepen høyrefot, så klarte han likevel å diktere tempoet i kampene fra sin plass rundt midtsirkelen. Også var det brystdempingene da. Ingen kunne legge ballen død på brystkassen som Steinar Salvesen. Og det ble gjort i stort sett samtlige 225 kamper på A-laget vårt.

Etter å ha vært borte fra klubben noen år ble han hentet tilbake som hjelpetrener under Dennis Burnett da engelskmennene gjorde sitt inntog i Haugesundsfotballen, og det var ikke mer enn rett og rimelig at Steinar ble til Stones. I løpet av fire hektiske år fra 1978 til 1981 fikk Stones oppleve både to opprykk, cupfinale og Europacupspill. Det var ikke han som stjal de største overskriftene, men han var alltid til å stole på og hadde alltid klubbens beste i sine tanker.

Selv om han sluttet både som spiller og trener, så forsvant Steinar aldri fra fotballen. I tillegg til TV-kamper fra all verdens ligaer, var han til stede både på aldersbestemte kamper, med og uten barnebarn på banen, og på seniorkamper i hele distriktet. Han hadde alltid klare synspunkter, og var ikke redd for å dele dem, enten det gjaldt hvor og hvordan man skulle slå innleggene eller hvordan de forskjellige lagene burde spilt. Det gjorde heller ingenting om mottager for synspunktene trente Haugar i 5.divisjon eller FKH i Eliteserien.

Steinar var en mann som gjorde ting skikkelig, og da han en dag ankom Haugarhuset til en plen som ikke var klippet på en stund, så tok han selvfølgelig på seg ansvaret for å få orden på det. Så de siste 8-10 årene dukket han med jevne mellomrom opp på Haugarhuset, fant frem klipperen, kastet skjorta og tilbragte noen timer med vekselvis å slå gresset og snakke med alle som gikk forbi. En gang klarte han til og med å overbevise en tilfeldig forbispaserende om å kaste jakka for å være med å rake!

Dette er et godt eksempel på hvordan Steinar var. En mann som kom i kontakt med alt og alle, uansett bakgrunn, og som med sitt gode humør alltid klarte å skape god stemning rundt seg.

Han vil derfor etterlate seg et stort tomrom i klubben. Heldigvis sitter vi igjen med veldig mange gode minner om en Haugargutt som stod for mange av de verdiene vi som klubb ønsker å identifisere oss med, ærlig, sympatisk, hardt arbeidende og flink.

Vi sender våre varmeste tanker til Anita, Odd Erik og Morten med familier.

 

Takk for alt, Steinar. Det var en glede å ha deg med i klubben vår i mer enn 50 år.

 

På vegne av SK Haugar,

Roald Osmundsen

 

Støttespillere

Telenor Xtra 2019

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift