Christian Qvist Jacobsen oppsummerer juniorlagets vårsesong

Tung vårsesong i Interkrets A - bedre i 4. divisjon

Christian Qvist Jacobsen leder klubbens juniorlag i Interkrets A. Laget består av gutter født 2001, 2000 + noen få 1999. I tillegg til å spille på juniorlaget får mange av disse guttene verdifull matching på klubbens rekruttlag i 4. divisjon. I den divisjonen innehar Follo 2 en ok 8. plass ved halvspilt serie. I Interkrets A har juniorene hatt en resultatmessig tung vårsesong, men fikk en stor opptur med seier mot Sarpsborg 08 i siste kamp før sommerpausen. Når vi i tillegg vet at 8-10 spillere som holder junioralder spiller regelmessig i Norsk Tipping-ligaen så kan vi konstatere at det gror godt i Follo FK. Christian gjør seg her noen betraktninger om sesongen så langt.

1. Hva synes du om sesongen så langt?

-Det har vært en tøff, men lærerik sesong hittil med mange kamper på både junior- og rekruttlag for våre jr.spillere. Det er en utfordring med kamper på tirsdager og torsdager, men det prøver vi å løse på best mulig måte. Det varierer resultatmessig og vært tyngst på junior der vi spiller i en veldig god juniorserie. Vi har hatt kamper der vi absolutt burde fått med 1 og 3 poeng og ikke alle resultatene forteller hele bildet av kampene, men det er historie nå og vi vil fortsette å jobbe for å nå levere en god høstsesong og utvikle oss som lag og enkeltspillere.

2.  Har vårsesongen vært som forventet?

-Vi visste i forkant at årets sesong ville bli tøff og at de andre lagene vi møter ikke er i samme posisjon som Follo. Uansett så er ikke det noen unnskyldning og vi har gode spillere her i Follo som jobber hardt for at vi skal kunne lykkes med det vi gjør.

3.  Hva er du mest fornøyd med så langt?

-Jeg er fornøyd med hvordan gruppa har blitt bedre på enkelte deler i det å organisere et angrep. Samtidig så er det lang vei til å virkelig kunne forstå hele konseptet, men synes spillerne forstår mer og mer av de enkelte prinsippene. I det defensive så har vi tatt steg i enkelte faser og vi jobber mot at vi skal være et organisert lag som er vanskelig for motstander å møte.

4.  Hva er du minst fornøyd med så langt?

-Det jeg ønsker vi skal utvikle er omstillingene våre. Vi kan bli bedre i å utnytte tydelige overganger samtidig som vi kan bli bedre til å organisere oss som et lag i en gjennvinning evt gå raskt nok i etablert rett etter tapet av ball. Vi har også flere situasjoner der vi lykkes i frispilling, men mangler fortsatt litt på å få utnyttet ubalansen som er skapt av god frispilling.

5.  Hvilket lag tror du vinner Interkrets A?

-Vanskelig å si da jeg ikke helt vet hvordan situasjonen er hos alle lagene nå etter sommeren med tanke på spillere som blir borte grunnet studier osv. Letteste er vel å svare Stabæk eller Vålerenga.

6.  Hvilket lag som dere har møtt har imponert deg mest?

-På sin organisering av høyt press og intensitet i forsvarsarbeidet så er det helt klart Sarpsborg 08. Der fikk man veldig lite tid med ballen og er et flott eksempel på hvordan intensitet defensivt bør være uten ball i kamper i en god juniorserie. Offensivt så er det Vålerenga på tross av at de ikke nødvendigvis skapte så mye mot oss, men fordi de har noen uforutsigbare spillere som er gode i posisjoneringsspillet sitt og hva de gjør når de får ball. Du kan føle du har kontroll, men så har de plutselig kommet seg ned ved dødinja vår.

7.  Hva tenker du om fremtiden for Follo FK, både i nær fremtid og i et lengre perspektiv?

-Follo Fk har et stort potensiale, men det bør selvfølgelig være visse rammebetingelser for at man kan utnytte det hele. Man bør jobbe for å få en bane som man selv disponerer. Jeg tror neppe Sarpsborg 08 hadde hatt sin utvikling om de hadde hatt treninger/kamper hos SFK på Kurland, eller at FFK bare var stasjonert på Mercur hos Trosvik. Folk som har jobbet i klubben tidligere som Hans Erik Eriksen og Anders Særvold med flere har vist at man kan komme langt om man jobber systematisk med kvalitet over tid der man får spillere opp til å spille for Follo A på godt nivå og kan ta steget videre. Så det tror jeg er absolutt mulig kan skje igjen, og det er jo der vi er for å hjelpe og legge forutsetningene best tilrette.

8.  Hvilket lag synes du var best i VM?

-Jeg støtter Mario med sitt Kroatia!

 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift