Seier for Jr.-laget mot Nordstrand

Serielederen ble påført årets første serietap på Ski kunstgress

Markus Ottesen er fortsatt G16-spiller, men det hindret han ikke i å bli matchvinner mot serieleder Nordstrand.

Seriekamp Junior Interkrets A, Ski kunstgress

Follo FK - Nordstrand 1-0 (0-0)

Follo Junior fikk torsdag 9. august besøk av serieleder Nordstrand på Ski kunstgress 2. En godt gjennomført kamp av hjemmelaget resulterte i en 1-0 seier etter scoring av Markus Ottesen. Dermed ble Nordstrand påført sitt første serietap for sesongen.

Follo-trener Christian Qvist Jacobsen var naturlig nok en fornøyd mann etter kampen:

En tøff kamp mot en motstander som er veldig vrien å møte med tette avstander i og mellom leddene og en veldig direkte løsning når de har ballen. Vi visste at de ville slå mye langt, så vi presset dem så høyt som mulig hver gang de fikk ballen for å unngå at duellen og 2. ballen ikke foregikk rundt vår egen boks. Vi lyktes godt med det og bortsett fra noen situasjoner så skaper de ingenting i 1. omgang bortsett fra dødballer. Med ballen så hadde vi noen klare taktiske posisjoneringer som gjør at vi kommer til noen få sjanser, men også noen veldig store nestensjanser. Samtidig klarer vi å ha balansen i orden for å ha et sterkere gjennvinningspress og kontroll på evt 2. ballen som kommer av den lange klareringen.

Vi forsetter i samme stil i 2. omgang, bare med noen få justeringer på posisjonering og vi tar veldig fort mer kontroll over kampen og kjører over Nordstrand de første 20 minuttene. Vi får en fantastisk scoring der Abdul spiller en veldig fin ball gjennom på Markus Ottesen som setter den alene med keeper. Herfra og inn går Nordstrand i et mer mann mot mann orientert forsvarsspill der de står veldig høyt og vi sliter med å få etablert mye spill. I sluttperioden av kampen har vi mer enn nok med å forsvare oss og de får duellene og 2. ballene nærmere vår egen boks og det skaper noen farligheter. Gutta legger ned en fantastisk innsats og vi ror i land alle poengene til Follo og jeg synes vi vinner fortjent.

Vi takker Nordstrand for kampen og ønsker dem lykke til i resten av høstsesongen.

Neste kamp for Follo Junior er mot Lillestrøm i LSK-hallen den 23. august kl 19:00.

Follo FK stilte slik:
Ole-Anders Ruden, Rasmus Haugsvær, Isak Heen Berge, Vemund Aarvig, Jonas Hjorth, Martin Sjølstad, Øyvind Rishaug, Natu Tomas, Markus Klepp Kraiem, Markus Solvang Ottesen, Abdulmajiid Kamal Abdulkadir. Innbyttere: Marius Benno Andersen, Oliver Person, Robin Gonella, Håkon Rasch, Johannes Smaaberg, Nicolay Raste, Sebastian Aagren

Nordstrands referat fra kampen kan du lese HER

PS1: Hjemmelaget byttet 6 mann ved pause, det vitner om god bredde i laget.

PS2: At Nordstrand i sitt referat velger å klage på banen står de selvsagt helt fritt til, men da synes vi de legger lista høyt. Ski kunstgress 2 har definitivt ikke verdens beste underlag, men å bruke det som unnskyldning for manglende flyt i det offensive spillet synes vi er litt fornøyelig. Spesielt fra en klubb som ikke akkurat har vært bortskjemt med god bane de siste årene.