Nattcup 2018

Barn, ungdommer og voksne inviteres til nattcup 29.09-30.09 med mye moro og god stemning. Oppfordrer alle til å stille lag, også foreldre/trenere/lagledere. Førstemann til mølla - meld på tidlig!

Nattcup (hafo-cup) i Mathopen har blitt arrangert to ganger tidligere. Først under 50-årsjubileet av idrettslaget for tre år siden og senest i fjor. Begge gangene ble det en stor suksess hvor det ikke var vanskelig å se godt humør og god stemning på samtlige mennesker i hallen. Vi ønsker nå å tilby denne morsomme, gøyale og interessante turneringen igjen i år for Mathopen IL sine lag og samarbeidsklubber/lag. Påmelding av lag er gratis og dette skal være for morro skyld. Her gjelder det å melde på flest mulig lag slik at flest mulig spillere får briljere og ha det artig på parketten. Oppfordrer alle Mathopen sine lag til å stille lag og håper våre samarbeidsklubber/lag også stiller lag, eventuelt med oss. Kreative og gøyale kostymer er bare en bonus.

I år har vi gjort en tvist på arrangementet, nemlig at det kun er håndball som blir spilt. Dette er grunnen til at det er nattcup og ikke hafo-cup som det tidligere har vært. Dette betyr overhodet ikke at fotballag ikke kan melde seg på. Vi oppfordrer til å melde seg på, uansett om det er håndball eller fotball som er primæridrett og uansett nivå. Vi oppfordrer også trenere/lagledere/foreldre om å stille lag Dette blir en showaften uten like hvor vennskap, lek og latter skal prege kvelden og natten.

ÅRSKULLENE 2002-2006 (full bane)

 • 7 spillere på hvert lag (inntil 3 innbyttere per lag)
 • 1 omgang à 16 min
 • Kamper lørdag kveld og natt til søndag
 • Det laget som er nevnt først spiller kampen på venstre banehalvdel sett fra sekreteriatet sin side

ÅRSKULLENE 2007-2011 (minibane)

 • 4 spillere (inntil 2-3 innbyttere per lag)
 • 1 omgang à 10 min
 • Kamper lørdag ettermiddag
 • Det laget som er nevnt først spiller kampen på venstre banehalvdel sett fra vakten sin side

INNDELING AV LAG

Lagene kan selv velge hvordan spillerne fordeles. En spiller kan bare spille på et og samme lag under hele turneringen. Alle spillere på et lag må være fra samme årskull, men man kan fortsatt blande spillere fra både håndball, fotball (dette må eventuelt trenerne avtale internt) og våre samarbeidsklubber/lag. Det er også rene jente- og guttelag. Skulle det være vanskelig å få et lag med spillere fra samme årskull eller samme kjønn, kan det i få tilfeller lages lag med to årskull, men da blir eldste årskull gjeldende. Dette har med eventuelt antall handikap å gjøre.

HANDIKAP

Det vil bli gitt ulike utfordringer/handikap til lag som er eldre enn motstanderne. Det vil være ark i sekreteriatet og i hallen hvor det vil stå ulike utfordringer. I sekreteriatet før kamp skal en fra det eldste laget trille en terning, slik at handikapet blir tilfeldig og rettferdig for alle. Forskjellige handikap kan være spille med motsatt hånd/kun ha en hånd tilgjengelig, holde hender med medspiller hele kampen, piruett/backhand/triks før skudd på mål og andre morsomme handikap. Aldersforskjellen vil utgjøre hvor mange ganger terningen skal trilles, altså hvor mange handikap det eldste laget skal begi seg ut på.

OBS! Er begge lag 15+ (spillere født i 2003 og oppover), kan kampen spilles med klister dersom begge lag er enig om det.

RETNINGSLINJER:

 1. Vanlige håndballregler gjelder. Reglene om 3 skritt, 3 sekunder og dobbelstuss håndheves med skjønn og dømmes bare i de tilfeller hvor spilleren eller laget har hatt stor fordel av feilen.
 2. Dommer slår tydelig ned på ufint og useriøst spill.
 3. Det brukes vanlig håndball og klister for 15+.
 4. Overordnet for all dømming er at dommerne skal betrakte håndball som en lek for spillerne. Dommerne skal ikke unødig avbryte spillet, men sørge for at alle spillerne behandles likt.

RETNINGSLINJER FOR MINIHÅNDBALL:

 1. Reglene om 3 skritt, 3 sekunder og dobbelstuss håndheves bare i de tilfeller hvor spilleren eller laget har hatt stor fordel av feilen.
 2. Mål skal bare godkjennes når skuddet er avlevert fra forsvarende lag sin banehalvdel. Det betyr at etter laget vinner ballen, er det et krav å spille ballen inn på motstanders banehalvdel før skudd avleveres. Dette kan skje via pasninger eller dribling.
 3. Det er et mål at hver enkel spiller skal ha mange ballkontroller og ha det kjekt på banen. Gjentatte kontringer og/eller stor dominans fra en enkelt spiller bør derfor begrenses. Laglederne er ansvarlig for at det blir jevne kamper og at alle spillerne får en god opplevelse på banen.
 4. Bestrafning gjelder ikke i minihåndball, men tilsnakk og veiledning fra dommer er lov.
 5. Forøvrig skal det dømmes etter vanlige håndballregler og sunn fornuft.

PÅMELDING

 • Lagnavn (dette bestemmer dere selv, vær gjerne kreativ):
 • Klubb:
 • Årskull:
 • Kontaktperson + mobilnr:

Utfylt påmelding sendes til milnattcup@hotmail.com

PÅMELDINGSFRIST: 21. september

SPØRSMÅL? milnattcup@hotmail.com

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift