3-3 mot Kristiansund 2

A-lagets syvende uavgjorte kamp i høst

Gutta er godt fornøyd med Stian With etter at utligningen til 3-3 i det 92. minutt er et faktum. Foto: Knut Rasch.

24.serierunde Norsk Tipping-ligaen, Follo FK-Kristiansund 2  3-3 (2-1)
Mål: KBK 2 0-1 (18 min), 1-1 Islam Darlishta (25 min), 2-1 Julius Friberg Skaug (43 min.), 2-2 KBK 2 (62 min), 2-3 KBK 2 (76 min.), 3-3 Stian With (92 min.)

Antallet uavgjorte kamper for A-laget er nå oppe i 8 og hele 7 av dem har kommet på de 9 siste kampene. Lørdag sikret Stian With ett poeng med en iskald avslutning to minutter på overtid. Et poeng som kan vise seg å være meget viktig når status gjøres opp om to uker.

Bortelaget måtte vinne for fortsatt å ha håp om å overleve i divisjonen og det var de som tok initiativet i kampen. Etter 13 minutter smalt det i stolpen bak Sander Østby - et varsel om hva som skulle komme fem minutter senere. Et frispark ble slått inn bak Follo-forsvaret som ikke greide å klarere og nedfallsfrukten ble ekspedert i mål til 0-1.

Islam Darlishta traff endelig med venstreslegga igjen. Foto: Knut Rasch.

Follo svarte raskt. Islam Darlishtas venstrebein har vært kjølig siden mai, men etter 25 minutter var det tilbake i manesjen med et brak - 1-1. Frem mot pause har både Martin Sjølstad og Erlend Kiani gode sjanser, dessverre uten uttelling. Uttelling blir det derimot på Julius Friberg Skaug i det 44. minutt da han løper fra Henrik Gjesdal (en av to med tippeligaerfaring hos bortelaget) og avslutter klinisk til 2-1.

2.omgang skulle dessverre bli litt som høstsesongen har vært generelt. Man klarer ikke å avgjøre en kamp man føler man har godt tak på og i stedet så inviteres motstanderen inn i matchen igjen. KBK reduserer til 2-2 i det 62. minutt og går opp i ledelsen på et flott frispark i det 76. minutt. Gutta vet at ett poeng vil være viktig og gir definitivt ikke opp. Som for juniorlaget på torsdag så kommer målet godt inn i overtiden. Høyreback Stian With har tatt turen opp i angrep, får en pasning på bakre og avslutter iskaldt mellom beina på bortelagets keeper i det 92. minutt. Det spilles kun et lite minutt etter utligningen og kampen ender dermed 3-3, noe ingen av lagene er særlig fornøyd med.

Julius Friberg Skaug på farten - kåret til hjemmelagets beste mot KBK 2. Foto Knut Rasch.

Dagens uavgjorte resultat betyr at KBK 2 følger Hødd 2 ned i divisjonen under. Hvilke to andre lag som må bli med dem ned blir avgjort de neste to helgene. A-laget har nå ikke vunnet siden 2-0 seieren mot Ullern 11. august, men har samtidig ikke mer enn to tap på de siste 10 matchene. I dag var det igjen variable prestasjoner, men tilstedeværelse, innsats og fokus er det ingen som kan si noe på.

Vi gratulerer forøvrig Oppsal med et meget velfortjent seriemesterskap og opprykk til Postnord-ligaen i 2019. Nettopp Oppsal er neste motstander - lørdag 20/10 kl. 13.00 på Trasop. Vi går for en liten skrell på oddsen og satser på at gutta påfører den suverene serievinneren deres andre tap for sesongen i neste runde.

Vi takker Kristiansund for kampen og ønsker dem lykke til i de to siste serierundene. Julius Friberg Skaug ble kåret til hjemmelagets beste spiller. Julius er nå oppe i 9 seriemål.

Follo FK: Sander Østbye, Stian With, Thomas Lillo, Isak Heen Berge, Jonas Lange Hjorth, Islam Darlishta, Marouane Mounji, Erlend Kiani, Julius Friberg Skaug, Martin Sjølstad, Kristian Seteklev.
Benyttede innbyttere: Sanel Ibisevic, Håkon Valeur Rasch, Øyvind Rishaug og Rasmus Haugsvær

Tabell