0-3 tap mot Oppsal

Positiv kamp og gode prestasjoner - men litt for svake foran begge mål

Julius Friberg Skaug fortviler over en forspilt mulighet i dagens kamp. Foto: Knut Rasch.

25.serierunde Norsk Tipping-ligaen, Oppsal-Follo FK 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 (56 min), 2-0 (85 min), 3-0 (90 min)

I en "betydningsløs" kamp for begge lag ble det 3-0 seier til Oppsal på Trasop lørdag ettermiddag. Bortelaget, for anledningen i velkjente rosa drakter, skapte masse trøbbel for serievinner Oppsal gjennom hele kampen, men sjansene ble dessverre sløst bort. Vi talte 5-6 store sjanser til bortelaget og Oppsals seier ble dessverre unødvendig stor til slutt.

1. omgang var en jevn affære, men med overtak i gode sjanser til Follo. Vi noterte gode muligheter for både Øyvind Rishaug og Julius Friberg Skaug, men lagene gikk til pause på 0-0. Oppsal produserte ingen store sjanser i 1. omgang. En god omgang av våre gutter og Oppsal var til tider frustrert over at ikke presspillet deres fungerte.

Oppsal kom sterkere i første halvdel av 2. omgang. Follo-forsvaret hadde hatt god kontroll på avdelingen toppscorer, Lasse Bransdal, frem til det smalt i det 56. minutt. Godt kombinasjonsspill ved 16-meter streken ble avsluttet med at Bransdal feide ballen i vinkelen bak en sjanseløs Sander Østby. Follo ga seg ikke og i en 20 minutters periode fra det 60. til 80. minutt noterte vi fire store sjanser.

Erlend Kiani med god kamp på Follos midtbane idag, særlig 1. omgangen var meget bra.

Julius Friberg Skaug tuppet ballen i tverrliggeren, Kristian Seteklev hadde en god skuddmulighet, Martin Sjølstad kom alene med keeper og Thomas Lillos forsøk på corner ble reddet på streken. Når man ikke får uttelling på egne sjanser, så smeller det ofte i motsatt ende. Oppsal avgjør kampen med to langskudd på de siste fem minuttene og dermed tre nye poeng til laget som ble klare for opprykk forrige helg.

En god kamp av våre gutter, men det ender med 0-3 tap og det skal man selvsagt ikke være fornøyd med. At Oppsals keeper ble kåret til deres beste tar vi som et tegn på at gutta skapte en god del trøbbel for den suverene serievinneren! Oppsal imponerte ingen idag, men de tar en klar seier på en dårlig dag og det er i seg selv imponerende. De tar sin 20. seier på 25 kamper og har vært meget solide gjennom hele sesongen.

Markus Solvang Ottesen fikk sin A-lags debut i dagens kamp.

Follo avslutter kampen med en 16-åring, tre 17-åringer, en 18-åring og ingen over 20 år på banen. 16-åringen nevnt er Markus Solvang Ottesen som fikk sin A-lags debut den siste halvtimen. Markus har markert seg meget godt på G16 og G19 og fortjente nå sjansen på klubbens førstelag. Vi gratulerer Markus med debuten!

Nå venter lokalopgjør mot Drøbak/Frogn neste helg i Folkets kamp i det som er årets siste seriekamp. Da vil vi se deg på Ski stadion. Vi takker Oppsal for kampen og ønsker dem lykke til i Postnord-ligaen i 2019!

Follo FK: Sander Østbye, Stian With, Thomas Lillo, Isak Heen Berge, Martin Sjølstad, Islam Darlishta, Erlend Kiani, Julius Friberg Skaug, Rasmus Haugsvær, Øyvind Rishaug, Kristian Seteklev.
Benyttede innbyttere: Håkon Valeur Rasch, Markus Ottesen, Lauritz Ruud og Jonas Lange Hjorth

Tabell