Skedsmo Cup og KM

Helga 19. - 20. oktober arrangerte Skedsmo bryteklubb Skedsmo Cup på lørdag og KM for Oslo og Akershus brytekrets på søndag. Lørdag deltok 17 brytere fra Kolbotn og søndag var seks brytere med i KM.

Lørdagens stevne er et fadderstevne i Kolbotn, der de eldre bryterne har som oppgave å følge opp de yngre på og utenfor brytematta. I bryteskoleklassen gikk Mass Kristian Kjelland Halle i gutt 24 kg, og Petronella Brænde Lekhal i piker 24 kg. Begge skåret poeng i sine tre fine kamper. I nybegynner gutt 24 kg, ble det to kamper på Martin Hanssen Øverås. Dette er det første året disse konkurrerer og det er moro med fine premier for innsatsen.


For de som har vært med på stevner tidligere er det knøtteklassen som gjelder. I den letteste klassen 26 kg, brøt Markus Mathisen Løvstad, han fikk tre kamper, Vilfred Baardsen Lekhal i 30 kg klassen hadde seks motstandere og fikk bryte fem kamper. Isak Knudsen i 31 kg fikk fire kamper, Matheo Torp Gilinsky fikk fem kamper i 33 kg. I 41 kg brøt William Svensson to kamper og Stephan Misko fikk to kamper i 45 kg.


I G12 klassen viste guttene god bryting i alle vektklassene. I den laveste vekten brøt Martin Aak seg til finale etter to poengrike kamper, i finalen ledet han på poeng, men tapte på fall i siste omgang. Anzor Musaev startet med en seier og et tap i sin pulje, han vant kampen om tredjeplassen mot Odin Kjelland-Olsen som tidligere har vært kolbotnbryter. I samme vekt brød Alikhan Azhaev som tapte sin to kamper og ble nummer 8.


I G12 41 kg var det fire deltaker og Malik Sandk vant alle sine kamper og ble nummer 1. I 45 kg klassen brøt Aneas Kjelland-Hyssvær igjen godt. Han vant sin pulje, men tapte til slutt finalen på et fall. Simen Ekeberg brøt i 50 kg klassen. Han tapte sine to første kamper, i den tredje fikk han inn mange poeng og vant 22-11. I neste kamp lå han under 10-2, men snudde kampen og la motstanderen som senere ble nummer 2 på fall. Simen tapte sin siste kamp.


I jenteklassene ble det to førsteplasser. Anastasia Misko vant P12 41 kg med sine to seire, og Hedda Ophaug i P15 vant sin kamp i 46 kg klassen.


De yngste bryterne ble fulgt opp av Hedda Ophaug, Julie Dalsbotten, MariusDalsbotten, Hermund Ophaug, Alexander Burgos og Sebastian Aak. Stor takk til disse, og til Skedsmo bryteklubb som gjennomførte et effektivt stevne for de yngste på fem matter. Naser var dommer og trener Eduard fulgte med på innsatsen fra alle. I tillegg var det en stor gjeng med foreldre og oppmenn som passet på at alle kom på matta til sine kamper og heiet på den flotte innsatsen fra bryterne.


I søndagens KM ble det gull på fem av de seks bryterne som deltok i 12 årsklassen. Det ble gull til Martin Aak, Anzor Musaev, Malik Sandek, Aneas Kjelland-Hysvær og Anastasia Misko, og bronse til Azhaev Alikhan.
Gratulerer med flott innsats!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift