Sikret seieren i siste spilleminutt - og Simen (32) satte ny Re-rekord

Re snudde og vant mot Husøy og Foynland i en sesongavslutning spekket med dramatikk.

For Mathias Bettum ble den store helten da han avgjorde kampen i det 90. spilleminutt. Unggutten har ikke scoret siden før sommerpausen, men kan nå gå med hodet hevet hele vinteren etter å ha sikret 3-2-seier og tre poeng til svarttrøyene mot Husøy.

Det pleier å bli tøffe dueller mot laget fra øya hvor sola alltid skinner, og denne kampen ble intet unntak. Det startet lovende da Ole-Gabriel Holtung fyrte av. Siden det var med venstreslegga trengte han hjelp av Daniel Hov, som fikk en kroppsdel på ballen og styrte den i kassa. 1-0!

Men så tok Husøy over kampen og skapte flere gode sjanser. Re måtte kapitulere ikke bare én, men to ganger, og kampen var snudd. I pausen gjorde trener Morten Hønneland seks endringer, for hele troppen skulle få 45 minutter i finalen.

Re nektet å gi seg, og etter halvspilt andre omgang kom endelig utlikningen. Igjen var Holtung nest sist på ballen med et millimeterpresist innlegg som traff pannebrasken til innbytter Jesper Rindedal. 16-åringens hodestøt var av det særdeles vakre slaget, og ballen ble elegant plassert i hjørnet. 2-2!

Husøy kastet spillere fram for seieren i sluttminuttene, men i stedet fikk Re en gyllen kontringsmulighet. Jonas Fremstad ble i første omgang ikke nevnt i dette referatet, men etter klage fra hovedpersonen selv er det verdt å nevne hans utsøkte stikker i bakrom. Alene med keeper gjorde ikke Bettum noen feil, og man kunne tydelig se hvor mye scoringen betød for unggutten. Nå tar han ferie med god samvittighet.

Seieren gjør at vi ender sesongen på en finfin 6. plass, og neste år er vi tilbake i det gode selskap og skal spille NM-kvalifisering!

Årets kaktus går dessuten til Simen Holtung, Ole-Gabriels kjente storebror, som heller ikke denne sesongen klarte å få hull på byllen i den berømte målprotokollen. Holtung har spilt over 50 A-kamper for Re, men har fortsatt til gode å tegne seg på scoringslista. Ingen andre utespillere har flere kamper uten scoring enn den rutinerte forsvarsspilleren. Verdt å nevne er at han etter ryktene heller ikke har klart å notere seg for scoring på B-laget, men her føres det (dessverre) ikke statistikk. Redaksjonen kondolerer!

KAMPFAKTA
Re FK - Husøy 3-2 (1-2)
Mål: 1-0 Daniel Hov (8), 1-1 (22), 1-2 (45), 2-2 Jesper Rindedal (65), 3-2 Mathias Bettum (90)

Re FK: Odin Gjerde; Audun Kalleberg, Simen Holtung, Sondre Grønbech; Carl Erik Almgren, Ole-Gabriel Holtung, Vetle Weseth, Ole Martin Sørum, Daniel Hov; Christer Strøm, Harald Heian