Isak Heen Berge - om det å være en del av Follo FK

Midtstopperen har vært i klubben siden G14

Isak Heen Berge har vært med på mye i sin tid i klubben. Her i kamp mot Liverpool som G15-spiller under Iber Cup i 2016. Foto: Knut Rasch.

I forbindelse med at klubben har invitert til prøvespill for årgangene 2004 og 2005 så ønsker vi å sette litt ekstra fokus på unggutter som har vært i klubben noen sesongen og som har fått spilletid på A-laget i ung alder. Tidligere har vi presentert Markus Solvang Ottesen og Julius Friberg Skaug. Nestemann ut er Isak Heen Berge.

  • Navn Isak Heen Berge
  • Født: 06/11-2001
  • Høyde: 1,92 m
  • Vekt: 84 kg
  • Tidligere klubb: Hærland IL
  • Antall kamper i Follo FK: 2 kamper Postnord-ligaen, 22 kamper Norsk Tipping-ligaen + masse kamper på G14, G15, G16 Interkrets og G19 Interkrets

Isak Heen Berge har ennå ikke fylt 17 år, men har allerede spilt i Postnord-ligaen og i Norsk Tipping-ligaen. I år har han spilt 22 seriekamper fra start for A-laget og i fjor ble det debut i 2. divisjon. Debuten kom på hjemmebane mot Hamkam i september 2017. Isak var en del av det sterke 2001-laget til klubben og er en av flere fra dette laget som har tatt steget opp på A-laget. I sin tid i Follo FK har Isak vært med på mye; seier i Adidas Cup med G-15, kamp mot Liverpool under Iber Cup i Danmark, debut i 2. divisjon som 15-åring pluss mye annen moro. Vi har tatt en prat med den høyreiste stopperen som bor i Hærland i Indre Østfold.

Isak Heen Berge har startet 22 seriekamper for A-laget denne sesongen. Her fra hjemmekampen mot Oppsal. Foto: Knut Rasch.

Hvorfor valgte du Follo FK da du var 14 år?

-Jeg valgte Follo FK da jeg var 14-år gammel fordi jeg ville utvikle meg selv som fotballspiller. Det følte jeg at jeg fikk en mye bedre mulighet til i Follo enn i min daværende klubb.

Har tiden i Follo FK vært annerledes enn i din gamle klubb og hvorfor?

-Tiden min i klubben har vært veldig annerledes enn i min forrige klubb, fordi i Follo FK har jeg hatt profesjonelle trenere og lagkamerater som også vil noe med fotballen.

Hva tenker du om valget du tok for 4 år siden med å satse såpass mye på idretten din?

Jeg tenker at det var et valg jeg vil anbefale andre 14-åringer som har lyst til å spille fotball i et miljø som er utviklende og som setter krav til deg.

Ville du gjort det samme om igjen?

 Ja, det ville jeg.

Hvordan har tiden i Follo FK påvirket deg som menneske og fotballspiller?

-  Jeg vil si at jeg har utviklet meg både som menneske og fotballspiller.

Isak vinner en duell mot Bærum i 2. divisjon i 2017. Foto: Østlandets Blad.

Trenerne du har hatt i Follo FK har vært profesjonelle. Hva tenker du om den oppfølgingen og veiledningen du har fått?

Trenerne i Follo FK har gitt meg en veldig bra oppfølging. Trenerne og jeg har blitt enige om hva jeg må jobbe med for å nå mine mål, og de har hjulpet meg på veien.

Har dine medspillere i Follo FK og kampene i Interkrets G -16 og G- 19 samt spill i Norsk Tipping-ligaen gjort deg til en bedre fotballspiller?

 Det har helt klart gjort meg til en bedre fotballspiller. Jeg spiller med gode medspillere og vi møter lag som holder høyt nivå.

Tror du at du hadde spilt fotball i dag om du fortsatt hadde vært i din gamle klubb?

- Ja, det tror jeg.

Hvilke kortsiktige og langsiktige ambisjoner har du som spiller?

-  Mitt kortsiktige mål er gjennomføre off season med profesjonalitet og kvalitet. Mitt langsiktige mål er å leve av å spille fotball. 

Vi takker Isak for praten og ønsker han lykke til videre! 

Isak i aksjon som G14-spiller på Hamar i 2015. Foto: Knut Rasch.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift