Markus Solvang Ottesen har store ambisjoner på fotballbanen

16-åringen med debut på A-laget i år

I forbindelse med at klubben har invitert til prøvespill for årgangene 2004 og 2005 så ønsker vi å sette litt ekstra fokus på unggutter som har vært i klubben noen sesonger og som har fått spilletid på A-laget i ung alder. Først ut er Markus Solvang Ottesen.

Markus scorer mot Drøbak/Frogn i A-lagets siste seriekamp foran 390 tilskuere på Ski stadion. Foto: Knut Rasch.

Navn:  Markus Solvang Ottesen
Født: 14.07.02
Tidligere klubber: Nordby IL, Ski IL
Antall kamper i Follo FK: 2 kamper i Norsk Tipping-ligaen, 9 kamper Interkrets A junior, 4 kamper Rekrutt 4. divisjon + mange kamper på G14, G15 og G16.
Sesonger i Follo FK: 3 (+ 2 vintere med Follo FK Akademi)

Markus Solvang Ottesen er kun 16 år, men har allerede fått spilletid på klubbens A-lag i Norsk Tipping-ligaen. Debuten kom mot Oppsal i nest siste serierunde og i siste serierunde hjemme mot Drøbak/Frogn så scoret Markus det siste målet i 3-1 seieren. Markus har gått gradene i klubben på G14, G15 og G16 og har i årets sesong også spilt G19, 4. divisjon og på A-laget i 3. divisjon. Vi har tatt en prat med den raske og målfarlige angrepsspilleren.

Hvorfor valgte du Follo FK da du var 14 år?

- Jeg var vel 8 eller 9 år da klubben var i Cupfinalen. Ble jo da et ønske om en gang å få spille for Follo FK. Det var det beste laget i området hvor alle de beste spilte sammen. Alle ville jo dit:)

Har tiden i Follo FK vært annerledes enn i din gamle klubb og hvorfor?

- Ja, den har vært annerledes. Opplegget er proffere, mer seriøst. Trener flere ganger i uken enn tidligere og oppfølgingen av proffe trenere gjør det mer utfordrende.

Hva tenker du om valget du tok for 3 år siden med å satse såpass mye på idretten din?

- Det var et veldig bra valg. Det har så langt gitt meg mange nye venner og gode opplevelser.

Ville du gjort det samme om igjen?

Ja, selvfølgelig:)

Hvordan har tiden i Follo FK påvirket deg som menneske og fotballspiller?

- Har utviklet meg veldig positivt som spiller, spesielt den siste sesongen. Fotballfaglig har jeg lært mye og utviklet meg. Det å spille med spillere som er bedre enn meg gjør at jeg hele tiden må strekke meg på hver trening. Man må også bli mer strukturert, da klubben har klare regler på dette.

I aksjon for juniorlaget.

Trenerne du har hatt i Follo FK har vært profesjonelle. Hva tenker du om den oppfølgingen og veiledningen du har fått?

- Den har vært bra. Tett oppfølging fra trenerne, sette meg mål og jobbe med hva jeg skal bli bedre på har vært veldig bra.

Har dine medspillere i Follo FK og kampene på godt nivå med G16, samt G- 19 interkrets og spill i Norsk Tipping-ligaen gjort deg til en bedre fotballspiller?

-Ja, helt klart. Mer utfordrende og mer morsomt. Det er også et kjempegodt miljø i Follo FK, blir veldig godt tatt imot på alle lag.

Tror du at du hadde spilt fotball i dag om du fortsatt hadde vært i din gamle klubb?

- Ja, det tror jeg, men helt klart ikke på det samme nivået som nå.

Hvilke kortsiktige og langsiktige ambisjoner har du som spiller?

-Toppscorer i Follo FK neste sesong.  Spille for LSK i Eliteserien.

Vi takker Markus for praten og ønsker han lykke til videre!