Ullevål videre etter vannbad

Tirsdag spilte Ullevål smågutt 04 innledende kamper i Kosa Cup og gikk videre etter noe som avsluttet med et rent vannbad.

Ullevål videre etter vannbad    

Tirsdag spilte Ullevål smågutt 04 innledende kamper i Kosa Cup og gikk videre etter noe som avsluttet med et rent vannbad.

Første kamp var mot fjorårets Norgesmester, Røa, som også er favoritter til å gjenta bragden i år. Ullevål 04 er likevel blant de lagene som har slått Røa i seriekamp, og laget vårt gikk til oppgaven med stor spenning. Dårlig konsentrasjon i starten gjorde at Røa klarte å snike til seg et mål allerede etter et minutt, men deretter var det relativt jevnt, tett og målløst ut hele første omgang.

Nytt Røa-mål ved inngangen til 2. omgang førte til at all selvtillit gikk ut av Ullevål. De fleste spillerne forsøkte bare å bli kvitt ballen slik at noen andre kunne gjøre feil isteden. Dueller var det heller ingen som ønsket å vinne. Regnet regnet, vannet fløt og spillerne klagde på isen istedenfor å kjempe. Fem baklengs på 11 minutter var uutholdelig å se på både for trenere og foreldre. Det ble skikkelig oppvask i garderoben. Dette skulle ikke gjentas. 14-åringer må tåle et baklengsmål eller to uten å miste motet.

Til andre kamp var isen bedre, regnet hadde sluttet, kampmoralen var pisket opp og motstanden svakere. Det ble en relativt grei seier til Ullevål med 7-3 mot ØHIL. I tillegg til 5 flotte mål av Eirik noterte også Paul seg for to viktige scoringer i starten av kampen.

Den siste kampen var mot Stabæk 05, et lag vi normalt skal slå, men som er et sterkt 05-lag. Nå hadde imidlertid himlens sluser åpnet seg og det lå mellom 2 og 12 cm vann rundt på isen. «Plassen» til Stabæk er nok en issikker bane, men den er også lagt bare ved hjelp av leire på ei myr, og myra synker ujevnt. Den ene delen av banen ligger derfor nesten 10 cm lavere enn resten. Dermed ble det vannbad. Pep-talken i garderoben på forhånd var drillet på at denne gangen skulle ingen klage på vannet. Ullevål skal være «best på is og best på vann!» Og det ble vi. Ullevåls spillere vippet bedre, kriget mer, trikset bedre i lufta og fant noen tørre striper der det gikk an å gå. Særlig Brage fikk vist at han nå kan gå langt med ballen i lufta. Hver gang ballen havnet i det store bassenget på den ene delen av banen, var det imidlertid 10-30 sekunder vannbad for to lag.

Etter 25 minutter var stillingen blitt hele 5-1, og Stabæk-gutta hadde begynt å gi opp. Når ballen havnet i vannet, var det flere som bare lo og sprutet vann inn på de som kriget om ballen. Alle var klissvåte og spillet minnet ikke så mye om bandy. Da Stabæk tilbød å avslutte 10 min før tiden, var derfor Ullevåls lagledelse raske til å takke ja.  Spillerne kommer til å huske denne kampen lenge. Men ikke fordi det var mye godt bandy-spill. Torsdag er det sluttspill. Heldigvis er også værmeldingen bedre.

Når dette skrives, holder Ullevål 05 fortsatt på med sitt innledende spill og har fortsatt en liten mulighet til å komme med. 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift