Knepent tap mot Sarpsborg

Nest siste treningskamp mot Sarpsborg endte 2-4(2-2) etter en jevnspilt kamp på Bergbanen

Ullevål spilte onsdag kveld sesongens niende treningskamp, denne gang hjemme mot Sarpsborg på Bergbanen. Verdt å merke seg var at Christopher Smerkerud var tilbake i Ullevålmålet for første gang denne sesongen, mens Sondre Hammerstad spilte half, en noe uvant rolle for den defensive midtbanespilleren. Christian Øiom, veteranen som i fjor spilte 1.divisjon i Frigg, tok plass på høyreback, mens kaptein Mehol Stenersen spilte til venstre for libero Ola Edvardsen.

Det var gjestene fra Østfold som kom best i gang onsdag kveld, og allerede etter 6 minutter tok de hvitkledde ledelsen på corner ved Max Pherson. Bare fire minutter senere doblet samme mann ledelsen da han dro seg fri etter at Ullevål ble kontret på.

Kampen roet seg noe, selv om Ullevål fort kunne fått uttelling på noen av cornerne sine i innledningen av kampen. Det drøyde likevel en halvtime før ballen lå i nettet neste gang. Med en mann mindre på isen scoret Ullevål to raske mål. Først avsluttet Ola Tenge en kontring og reduserte til 1-2, før Jan Fredrik Løland fant Timian Strømdahl Fossli i bakrom. Ullevåls eneste juniorspiller for kvelden var sikker alene med Kenneth Larsen i Sarpsborg-buret, og utlignet til 2-2 med sitt 7. mål i årets treningskamper. Lagene gikk også til pause på 2-2.

Etter hvilen var det igjen Sarpsborg som fant veien til nettmaskene først. Petter Nicolaisen ble spilt helt alene med Smerkerud, og gjestene var dermed i føringen med 3-2. Kampen var relativt sjansefattig, selv om bortelaget hedde en del cornere å by på. Ullevål på sin side hadde også muligheter til å utligne, spesielt da Timian Strømdahl Fosslis avslutning med retning mål ble blokkert av en forsvarer, mens Marcus Lagerbäck banket ballen i nettveggen på feil side av stolpen. I et forsøk på å få med seg uavgjort flyttet Ullevål frem mange spillere, og det var i stedet Sarpsborg som kunne score minuttet før slutt. Ullevål mistet ball i egen fremføring, og Max Pherson scoret sitt tredje mål for dagen da han kom alene med keeper.

Ullevål tapte dermed 4-2 i nest siste treningskamp før seriestart. Neste treningskamp er på Bergbanen søndag 4. november kl. 1800 mot Skeid, mens Eliteserien drar i gang med bortekamp mot Ready onsdag 7. november på Gressbanen.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift