Julius Friberg Skaug - bare elsker fotball

Bærebjelke på A-laget i en alder av 20 år

Julius Friberg Skaug feirer scoring mot Molde 2. Foto: Knut Rasch.

I forbindelse med at klubben har invitert til prøvespill for årgangene 2004 og 2005 så ønsker vi å sette litt ekstra fokus på spillere som har vært i klubben noen sesonger og som har fått spilletid på A-laget i ung alder. Tidligere har vi presentert Markus Solvang Ottesen. Nestemann ut er Julius Friberg Skaug.

I en alder av kun 20 år må Julius Friberg Skaug allerede regnes som en av de desiderte bærebjelkene i Follo FKs A-lag. Debuten på A-laget kom allerede som 16-åring i 2. divisjon høsten 2014 og siden den gang har Julius tilbakelagt utallige kilometre i den lyseblå drakta.

  • Navn: Julius Friberg Skaug
  • Født: 8. mars 1998
  • Tidligere klubb: Drøbak/Frogn
  • Antall kamper i Follo FK: 25 kamper Norsk Tipping-ligaen, 46 kamper i Postnord-ligaen, 54 kamper Interkrets A junior + mange kamper på G14, G15 og G16.
  • Sesonger i Follo: 6

Hvorfor valgte du Follo FK da du var 14 år?

- Jeg valgte å gå til Follo FK som 14-åring fordi jeg ønsket å utvikle meg som fotballspiller, og da måtte jeg jo spille sammen med de beste spillerne i området. Klubben var gjennomprofesjonell og hadde svært gode rammer, i tillegg til G16-, jr-, rekrutt- og A-lag på godt nivå.

Har tiden i Follo FK vært annerledes enn i din gamle klubb og hvorfor?

- Tiden i Follo FK har vært veldig annerledes den jeg hadde i Drøbak/Frogn. Jeg gikk fra en hverdag hvor vi trente 3-4 ganger i uken – hvor pappa og andre foreldre var trenere – til noe helt annet. I Follo har jeg bestandig hatt svært dyktige heltidsansatte trenere. I tillegg til trenere med erfaring fra norsk toppnivå, har jeg hatt portugisiske, engelske og kroatiske trenere – alle toppnasjoner innen internasjonal fotball. Av disse trenerne har jeg lært masse, samtidig som jeg har vunnet mange kamper og opplevd mye moro.

Hva tenker du om valget du tok for 5-6 år siden med å satse såpass mye på idretten din?

- Jeg tenker at det var et godt valg. I løpet av de årene jeg har vært i klubben har jeg opplevd veldig mye – både positive og negative ting – som jeg ikke ville vært foruten. Jeg er klar på at jeg ville gjort det samme om igjen.

Julius i kjent stil på banen, her fra årets seriekamp mot Ready på hjemmebane.

Hvordan har tiden i Follo FK påvirket deg som menneske og fotballspiller?

- Tiden i Follo FK har gjort svært godt for meg. Ikke bare er jeg en mye bedre fotballspiller enn jeg var da jeg kom til klubben, jeg har også utviklet meg som menneske. Det heter at det er i møte med andre vi blir til den vi er, og i Follo FK har jeg virkelig møtt mange fantastiske mennesker som har formet meg. Det være seg spillere, trenere, materialforvaltere, supportere og ikke minst Norges beste bottlemanager, selveste Kim Christensen, sjefen over alle sjefer. I løpet av min tid i klubben har jeg stiftet en rekke vennskap som jeg håper varer livet ut – men gjør de ikke det har jeg uansett de gode minnene jeg tar med meg til grava.

Trenerne du har hatt i Follo FK har vært profesjonelle. Hva tenker du om den oppfølgingen og veiledningen du har fått?

-  De profesjonelle og dyktige trenerne og medspillerne jeg har hatt i klubben har æren for den utviklingen jeg har hatt i klubben. Det er på det rene at jeg ikke ville ha vært den samme spilleren uten det profesjonelle opplegget, og derfor er jeg dem takknemlig. Om du er en ung fotballspire i regionen som ønsker å utvikle deg som fotballspiller, er Follo FK klubben å være i. 

Nok en scoring skal feires.

Tror du at du hadde spilt fotball i dag om du fortsatt hadde vært i din gamle klubb?

- Min kjærlighet for fotball brenner såpass sterkt at jeg helt sikkert hadde spilt fotball uavhengig av klubbskiftet, dog sannsynligvis ikke på samme nivå. Jeg er klokkeklar på at jeg ikke ville hatt samme utvikling om jeg hadde blitt værende i Drøbak/Frogn. 

Hvilke kortsiktige og langsiktige ambisjoner har du som spiller?

- Jeg har ingen uttalte ambisjoner, hverken kort- eller langsiktige, men hvem vet hvilke planer gud har for meg?. Jeg ønsker å leve i nuet og jeg drar dit vinden tar meg, som amerikanerne sier. Det som er hevet over enhver tvil, er at jeg elsker å spille fotball og at jeg vil fortsette å spille fotball til det ikke lenger er gøy – håper den dagen aldri vil komme!

Vi takker Julius for en hyggelig prat og ønsker han lykke til videre både på fotballbanen og i livet ellers!

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift