Langhus-gutt med verdens beste sålevending!

Natu Tomas vil spille på høyt nivå

Natu Tomas i kamp mot Eilat fra Israel under Iber Cup 2017. Foto: Knut Rasch.

I forbindelse med at klubben har invitert til prøvespill for årgangene 2004 og 2005 så ønsker vi å sette litt ekstra fokus på unggutter som har vært i klubben noen sesonger og som har fått spilletid på A-laget i ung alder. Tidligere har vi presentert Markus Solvang Ottesen, Julius Friberg Skaug og Isak Heen Berge. Her får du vite litt mer om Natu Tomas.

  • Navn: Natu Tomas
  • Født: 12/02-2001
  • Posisjon: Defensiv midtbane/midtstopper
  • Tidligere klubb: Langhus IL
  • Sesonger i Follo FK: 4
  • Antall kamper: 1 kamp i Norsk-Tipping ligaen + masse kamper i 4. divisjon, G19 Interkrets, G16 Interkrets samt G14 og G15

Natu Tomas er en hardtarbeidende spiller som tar på seg mye ansvar i kamper. Treningsvillig og seriøs med klubbens og kanskje landets (?) råeste sålevending. Natu spiller på klubbens juniorlag i Interkrets A og har også fått sin debut på A-laget i 2018. Det skjedde i 2-0 seieren mot Ullern på Ski stadion i august.

Hvorfor valgte du Follo Fk da du var 14 år?

- Follo FK er en proff klubb som tilbød meg god kvalitet på treninger og gode utviklingsforhold. Det er også det beste laget i området. Så jeg grep min mulighet når den kom.

Har tiden i Follo FK vært annerledes enn i din gamle klubb?

- Ja, mye mer profesjonelt og gode trenere som følger deg opp. Kvaliteten er også mye høyere og det settes krav til meg som spiller.

Hva tenker du om valget du tok med å satse såpass mye på idretten din?

- Det er et av mine beste valg jeg har gjort. Jeg har utviklet meg mye og ikke bare som spiller, men også som menneske. Jeg har fått mange venner og opplevd mye.

Ville du gjort det samme igjen?

- Ja, det hadde jeg.

Hvordan har tiden i Follo FK påvirket deg som menneske og fotballspiller?

- Jeg liker når ting er vanskelig og utfordrende og det er akkurat det mine lagkamerater sørger for. Alle er gode og sørger for at jeg må gi alt på hver eneste trening. Jeg har dem og trenerne våre å takke for min utvikling som spiller og som menneske. Samhold og profesjonalitet er noen svært viktige verdier i Follo FK G19.

Natu i aksjon som G-14 spiller på cup på Hamar i 2015.

Trenerne du har hatt i Follo Fk har vært profosjonelle. Hva tenker du om den oppfølgingen og veiledningen du har fått?

- Jeg er svært takknemlig for all hjelpen og støtten jeg har fått og setter stor pris på det. Det har vært veldig god oppfølging og veiledning.

Har dine medspillere i Follo FK og kampene på godt nivå gjort deg til en bedre fotballspiller?

- Ja, det har det.Det er høyt nivå i medspillere og i kampene vi har spilt. Utfordringer og vanskelige situasjoner som må løses hele tiden. Et miljø der alle støtter og hjelper hverandre. Follo Fk har et godt utviklingsmiljø som har hjulpet meg mye.

Natu og lagkompiser mot Liverpool i 2016.

Tror du at du hadde spilt fotball i dag om du fortsatt hadde vært i din gamle klubb?

- Ja det hadde jeg, men langt fra det samme nivået som nå.

Hvilke kortsiktige og langsiktige ambisjoner har du som spiller?

- Kortsiktig er at jeg skal være kongen på midtbanen i alle kamper neste sesong. Langsiktig er målet å spille for Rosenborg eller Vålerenga i Eliteserien.

Vi takker Natu for praten og ønsker han lykke til videre med å finte motstandere i feil retning!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift