Ullevål beste norske lag i CCM Cup i Sverige!

Ullevåls småguttlag (2004-årgangen) deltok helgen 2. til 4. november i CCM Cup i Västerås i Sverige. CCM Cup arrangeres årlig og er en cup med to klasser for spillere født 2005 og 2004. Nivået er generelt høyt og deltakende lag er blant de beste fra hele Sverige i sine årsklasser.

Ullevålguttene + 5 foreldre startet fredagsettermiddagen med en 5 timer lang kjøretur gjennom svenske skoger i regn og mørke og ankom Västerås og ABB Arena utpå kveldingen, akkurat i tide for oppvarming til første kamp. Til tross for mange stillesittende timer i bil klarte guttene å mobilisere tempo og engasjement og vant over svenske Falu BS med 5-1. God start på cupen! Godt var det også å sjekke inn på en nærliggende skole og sove noen etterlengtede timer før det neste dag var opp grytidlig for å rekke første kamp kl. 08. Igjen hentet guttene frem fart og styrke og denne gangen var det rene målfesten i ABB Arena med 8-0 seier over Ready!

Ullevål lå nå øverst på tabellen i sin pulje, med like mange poeng som hjemmelaget VSK Bandy, men med større målforskjell. Spenningen var derfor stor før neste kamp. Dessverre ble vi tatt litt på senga tempomessig av svenskene og til tross for heltemodig innsats ender kampen 6-1 til VSK. Andreplass i puljen kvalifiserte til semifinale og etter en lang dag i et søvnig Västerås (helligdag pga. allehelgensdag) var det duket for ny kamp kl. 22.50. Guttene hadde nå vært våkne i nærmere 17 timer og stemningen i garderoben var heller laber, kanskje også fordi de visste de skulle møte LAIK, et av Sveriges beste bandylag i deres årsklasse. Med ærefrykt gikk Ullevålgutta på isen og dessverre klarte de aldri å få opp hverken selvtillit eller tempo gjennom denne semifinalen. Resultatet ble til slutt 9-0 til laget fra Lidköping og det eneste man kan si om denne kvelden var vel at det var utrolig godt å til slutt krype til køys.

Søndagen opprant med sol og nye sjanser. Bronsematch mot VSK, hjemmelaget som slo oss 6-1 forrige gang lagene møttes. Vårt hovedmål var å forbedre resultatet, selv om det selvfølgelig hadde vært utrolig gøy å ta med bronsepokalen hjem i bandybagen. De andre norske lagene hadde på dette tidspunktet allerede spilt sine plasseringskamper og endt på 6 og 8. plass i cupen.

I garderoben var stemningen rett før bronsematchen ekstremt høy og til og med ikke eimen av svette bandytrøyer og sure sokker klarte å legge en demper på dette. Gutta gikk på banen med hevet hode og var kampklare til fingerspissene, denne kampen var på ingen måte forhåndsbestemt! De første minuttene var ulidelig spennende med full innsats fra begge lag, men dessverre fikk VSK inn to kjappe mål ikke langt ut i første omgang. Ullevål tok grep og strammet inn forsvarsrekka betraktelig og til pause var resultatet fortsatt 2-0 til VSK. 5 minutter ut i andre omgang smalt VSK inn et nytt mål, men kun sekunder etterpå satte Ullevål sitt første mål og kampviljen var igjen vekket. Ullevålgutta spilte som de aldri har spilt før og det var høy puls på både banen og tribunen. VSK fikk inn et nytt mål 10 minutter ut i andre omgang, men nå registrerte vi at VSK-spillerne begynte å bli slitne og ikke klarte det høye tempoet lenger. Ullevål benyttet sjansen og tok over mye av ballføringen og fikk inn et nytt mål når det var 4 minutter igjen av andre omgang. Kampen ender 4-2 til VSK og vi har nådd vårt mål om å forbedre resultatet pluss vist Västerås at vi både kan spille bandy og har best kondis!

Grethe Spongsveen

Et par bilder:

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift