Martin Sjølstad vil opp og fram

Er du en treg høyreback så styr unna denne artikkelen

Martin Sjølstad med matchvinner-scoring i seriekamp i mai.

I forbindelse med at klubben har invitert til prøvespill for årgangene 2004 og 2005 så ønsker  vi å sette litt ekstra fokus på noen unggutter som har vært i klubben noen sesonger og som har fått spilletid på A-laget i ung alder. Her får du vite litt mer om Martin Sjølstad.

  • Navn:  Martin André Sjølstad
  • Født: 9/7-2000
  • Tidligere klubb: Drøbak/Frogn
  • Antall kamper i Follo FK: 2 kamper i Postnord-ligaen, 25 kamper i Norsk Tipping-ligaen + masse kamper på G19 Interkrets, G16 Interkrets + G15 og G14
  • Sesonger i Follo FK: 5

Martin Sjølstad er en erfaren spiller til tross for at han bare er 18 år. Drøbak-gutten har vært i klubben i 5 sesonger og har en drøss med kamper på godt nivå i beltet. Debuten på A-laget kom i 2. divisjon i forrige sesong og denne sesongen har unge Sjølstad kun gått glipp av 1 seriekamp for A-laget. Hurtigtoget er dermed allerede en av nøkkelspillerne på klubbens flaggskip og det er ikke rent få høyrebacker hos motstanderne som har hatt trøbbel med denne gutten i årets sesong. 

Hvorfor valgte du Follo FK da du var 14 år?  

- Jeg valgte Follo FK da jeg var 14 år pga av det tilbudet jeg kunne få her. At jeg kunne samarbeide med profesjonelle trenere, samt ha medspillere som hadde samme interesse og ambisjoner som meg i fotball var det som gjorde at jeg valgte å forlate Drøbak og begynne i Follo FK.

Martin Sjølstad - "running down the wing".

Har tiden i Follo FK vært annerledes enn i din gamle klubb og hvorfor?

- Tiden i Follo FK har vært annerledes på flere måter enn i gamleklubben. Fra starten av i Follo FK har jeg hatt tett oppfølging av gode trenere, og har hatt medspillere som har samme ambisjoner som meg innenfor fotball. Jeg har også hatt flere treninger og innhold på treningene som var mye mer målrettet enn tidligere.

Hva tenker du om valget du tok for 4-5 år siden med å satse såpass mye på idretten din?

- Jeg tenker at det valget var helt riktig. Fra da jeg startet i Follo FK til i dag har interessen min innenfor fotball ikke forandret seg og jeg er like gira på å lære nye ting og bli en bedre fotballspiller for hver dag som går.

 Ville du gjort det samme om igjen?

 -Ja, definitivt!

Hvordan har tiden i Follo FK påvirket deg som menneske og fotballspiller?

- Tiden min i klubben har både påvirket meg positivt som fotballspiller og menneske. Med gode trenere og medspillere rundt meg har det gjort at jeg må yte det ytterste hver eneste trening. I tillegg har jeg møtt fantastiske mennesker i og rundt klubben som gjør alt for å holde liv i Follo FK og viser hvor viktig klubben er.

Full gass fremover på banen - slik er Follo-.publikumet blitt vant til å se Martin Sjølstad.

Trenerne du har hatt i Follo FK har vært profesjonelle. Hva tenker du om den oppfølgingen og veiledningen du har fått?

- Oppfølgingen og veiledningen jeg har fått fra trenerne mine under tiden min i Follo FK har vært veldig bra for meg. Dette har hjulpet meg utrolig mye med utviklingen min som fotballspiller og jeg er ekstremt takknemlig for alle som har hjulpet meg til å bli en bedre fotballspiller.

Har dine medspillere i Follo FK og kampene i Interkrets G16, samt G- 19 Interkrets og spill i Norsk Tipping-ligaen (3 div)/ Post Nord Ligaen (2 div) gjort deg til en bedre fotballspiller?

- Ja det synes jeg. Som sagt er det godt miljø for utvikling, alle medspillere tar hverandre godt imot og på alle lag jeg har vært med på har vi vært en godt sammensveisa gruppe.

Tror du at du hadde spilt fotball i dag om du fortsatt hadde vært i din gamle klubb?

- Det tror jeg nok, men jeg tror ikke jeg hadde vært den samme fotballspilleren som jeg er i dag.

Hvilke kortsiktige og langsiktige ambisjoner har du som spiller?

- Kortsiktige ambisjoner er å jobbe hardt og ha fokus på å være i så god form jeg kan være fram til neste sesong, mens den langsiktige ambisjonen min er å leve ut i fra å spille fotball og se hvor god jeg kan bli.

Vi takker Martin for praten og ønsker han lykke til videre!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift