Poengdeling i serieåpningen etter sen utligning

Ullevål tok et sterkt bortepoeng etter målfattige 1-1 borte mot Ready i serieåpningen

Ullevål tok den korte turen bort til Gressbanen for serieåpning i Eliteserien. Jonatan Søberg Wiede var som kjent uaktuell grunnet fingerbrudd fra Rättvik-turneringen, mens toppscorer fra treningskampene, Marcus Lagerbäck, måtte kaste inn håndkleet med sykdom. I tillegg sto Fredrik Bakken over med en vond rygg.

Det var hjemmelaget som kom best i gang på Gressbanen, og allerede etter to minutter reddet Ullevål en corner på streken. Anført av landslagsmeritterte Aksel Trygstad og Isac Jerner, i tillegg til svenske Felix Ljungberg og finske Matti Väärelä, var det Ready som skapte det meste i første omgang, men en tett defensiv, godt keeperspill fra Christopher Smerkerud og stolpene sto det målløst til pause. Stolpene sto i veien ved tre anledninger for Ready, blant annet på et knallhardt frislag fra Pekka Niska. Ullevål var heller ikke helt ufarlige, og Timian Strømdahl Fossli tvang hjemmelagets burvokter Christoffer Gott Andersen i aksjon etter en avslutning på halvvolley etter et langt utkast.

Om Ready åpnet førsteomgang best, så var det et Ullevål med én mann mer på isen som var best fra start etter hvilen. Tre cornere før ti minutter var spilt var uhyre nære å snike seg de nødvendige centimeterne over streken.

Utover omgangen var det derimot hjemmelaget som styrte det meste av spillet, og Ullevål ble enda mer skadeplaget da libero Ola Edvardsen måtte forlate banen med en kneskade etter en time spilt. Sondre Hammerstad spilte resten av kampen i hans posisjon.

Etter ca. 20 minutter av omgangen fikk Ready tildelt straffeslag etter at dommerne mente en Ullevål-spiller løftet benet mens han sparket ballen. Ullevål på sin side mener ballen traff spillerens kølle og aldri skøyten, men Pekka Niska fikk uansett muligheten til å rette opp straffebommen for Hamar mot Ullevål for ett år siden. Denne gangen var skuddet kontant i nettaket, og Ready kunne juble for kampens første scoring.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre mot et defensivt tett Ullevål, men mange store sjanser ble det ikke ut av trykket. Likevel kom Isac Jerner fri med et drøyt kvarter igjen på klokka. Han ble nok forhindret til at Smerkerud kunne redde, men Ready ble her snytt for et soleklart straffeslag.

Det så ikke lysere ut da Ullevåls Rickard Geiborg ble utvist med 12 minutter igjen på klokka, men Ullevål tok time-out og la om til fire bak på tross av utvisningen. Med fire minutter igjen på klokka kom Ullevål seg til enda en corner, og denne gang satt ballen i nota. En spillvariant med Jan Fredrik Løland som mottager fant veien til unggutten Timian Strømdahl Fossli som avsluttet umarkert fra kort hold. Utligningen til 1-1 var et faktum og kampen var igjen helt åpen.

Ullevål var svært nære å ta med seg alle poengene da Løland fikk avsluttet etter et langt kast fra Smerkerud, men ballen gikk ikke mellom stengene. Ready prøvde seg på et par desperate langskudd uten uttelling, og da endte det med poengdeling på Gressbanen i serieåpningen.

Et sterkt bortepoeng av Ullevål, som på søndag 11.november tar i mot Ullern til hjemmekamp på Bergbanen. Møt opp til kampstart kl. 1800!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift