Jonas Lange Hjorth - unggutt fra Ski på vei frem

Jonas kombinerer spill for Follo FK med futsal for Ski IL i 1. divisjon

Fullt fokus på ballen - Jonas Lange Hjorth i aksjon mot Molde 2. Foto: Knut Rasch.

I forbindelse med at klubben har invitert til prøvespill for årgangene 2004 og 2005  i november så har vi satt litt ekstra fokus på noen av ungguttene i klubben vår gjennom intervjuer her på hjemmesiden. Sistemann ut i denne omgang er Jonas Lange Hjorth

  • Navn: Jonas Lange Hjorth
  • Fødselsdato: 30.01.2001
  • Høyde/vekt: 176 cm/68 kg
  • Tidligere klubb: Ski IL Fotball
  • Antall kamper i Follo FK: 19 kamper i Norsk Tipping-ligaen, 12 kamper i Interkrets A + mange kamper på G14, G15 og G16. 
  • Sesonger i Follo FK: 5

Jonas Lange Hjorth har kommet som en kanon på A-laget denne sesongen. Etter debuten mot Lokomotiv Oslo i april så har Jonas fått mer og mer spilletid og endte til slutt med 19 kamper på A-laget i årets sesong. Et morsomt poeng med Jonas er at han kombinerer spill for Follo med spill i 1. divisjon (nest høyeste nivå) for Ski ILs meget gode futsal-lag. Her kan du bli litt bedre kjent med Jonas.

Hvorfor valgte du Follo FK da du var 13 år? 

- Jeg trengte nye og større utfordringer og det kunne jeg få i Follo FK. Det var en enkel beslutning å begynne her, da det var og fortsatt er den eneste eliteklubben i nærområdet. Jeg ville satse på fotball, og det kan man gjøre i Follo FK.

Har tiden i Follo FK vært annerledes enn i din gamle klubb og hvorfor? 

- Tiden i Follo FK har vært veldig læringsrik og en veldig fin periode i livet mitt. Her så har man profesjonelle trenere og spillere som er 100% dedikert til fotball. Man har langsiktige planer og hjelper hver enkelt spiller til å nå målene sine. 

Jonas tar godt for seg i duellene. Her mot Spjelkavik på Ski stadion i høst.

Hva tenker du om valget du tok for 4-5 år siden med å satse såpass mye på idretten din? 

- Det var et godt valg, ikke noe tvil om det. Jeg har utviklet meg enormt mye i løpet av de 5 årene som Follo-spiller. 

Ville du gjort det samme om igjen?

- Ja.

Hvor mye trener du / evnt. egentrening?

- Med egentrening så blir det fort opp mot 8-9 økter i uka, 

Hvordan har tiden i Follo FK påvirket deg som menneske og fotballspiller?

- Det har påvirket meg veldig positivt som menneske. Har fått mange nye venner, vennskap som varer livet ut. Både trenere og spillere i klubben er veldig imøtekommende, hyggelige og profesjonelle. Så det har uten tvil formet meg mye som den personen jeg er. Når det kommer til fotballbiten så har det gått veldig bra. Det siste året spesielt har overgått mine egne forventninger for hva jeg hadde som mål denne sesongen. 

Jonas passerer nok en gang en motstander.

Trenerne du har hatt i Follo FK har vært profesjonelle. Hva tenker du om den oppfølgingen og veiledningen du har fått? 

- Den har vært veldig bra, jeg har fått veldig god oppfølging hele veien. Trenerne har hele tiden kommet med ting jeg kan forbedre og hva jeg allerede er god på. Jeg har vært veldig heldig med trenerne jeg har hatt, har hatt mange gode trenere som har satset på meg. Fått mye spilletid opp gjennom årene i Follo FK. Det har hatt en stor betydning for utviklingen min. 

Har dine medspillere i Follo FK og kampene i Interkrets G16, samt G- 19 Interkrets og spill i Norsk Tipping-ligaen gjort deg til en bedre fotballspiller?

- Ja, helt klart. Det å trene med gode spillere hver dag gjør at man blir en bedre fotballspiller. Man må opp på sitt beste på hver eneste trening og kamp, og dette er veldig viktig i fotballverden. 

Tror du at du hadde spilt fotball i dag om du fortsatt hadde vært i din gamle klubb?

- Ja, men som en dårligere spiller på et lavere nivå. 

Hvilke kortsiktige og langsiktige ambisjoner har du som spiller?

- Mitt kortsiktige mål er å bli en viktig spiller på A-laget. Det langsiktige målet mitt er at jeg en dag kan leve av fotballen.

Hva er ditt beste minne hittil fra tiden i Follo FK?

- Enten det å vinne Adidas cup med G15, eller å debutere for A-laget.

Vi takker Jonas for praten og ønsker han lykke til både utendørs og innendørs!

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift