Vel gjennomført Kolbotn Cup i bryting

Helga 23.-25 november inviterte brytegruppa til årets store stevne i bryting. Det var 330 deltakere fra 56 klubber eller landslag som stilte. Til sammen ble det gjennomført 540 kamper på lørdagens stevne. Stevne ble gjennomført på en god måte med fin flyt, mange dyktige brytere fra ni land gir konkurransen et høyt nivå. Det var deltakere fra Mehamn i nord til Spania i sør, vi har i tillegg har gjester på trening denne uken fra Hviterussland. Gode sportslige resultater fra Kolbotn brytere, gjorde at Kolbotn ble beste klubb på årets stevne. Vi takker alle våre gjester for et hyggelig stevne, og takk til alle i gruppa for mange timer med dugnadsinnsats den siste uka.

Fra Kolbotn stilte 22 brytere til start lørdag. Det ble to seire i den Junior 23 til Sebastian Aak i 77 kg klassen, og Håvard Jørgensen i 67 kg. I ungdom kvinner vant Sofia Aak sin klasse (61 kg), og Hedda Ophaug vant P15, 42 kg. Victor Grøneng brøt gullkamp i G15, 57 kg, men tapte denne kampen og ble nummer 2. En fin andre plass etter tap i finalen ble det også til Anzor Musaev i G12, 37 kg. Nummer to ble også Anastasia Misko P12, 41 kg.


Tre gutter vant sine bronsekamper, det var Marius Dalsbotten i G15, 68 kg, Martin Aak G12, 33 kg og Malik Sandek G12, 41 kg. Aneas Kjelland-Hysvær tapte sin bronsekamp og ble nummer fire i G12, 45 kg.


Det er stor forskjell på antall deltakere i de ulike vektene, fra de største med 18 brytere til noen klasser med bare to deltakere. Alle Kolbotn bryterne møtte gode motstandere og fikk vise hva de har lært av teknikk i løpet av høsten. Noen av bryterne har vært på sine første stevner i helga, mens andre har holdt på i flere år. Følgende brytere var også med i helga og gjorde en fin innsats selv om de ikke kom på pallen denne gangen. I G12 Alikhan Azahev, Simen Ekeberg og Anders Vogt. I G15 Aiden Navarro, Anders Jørgensen og Noah Navarro. Hermund Ophaug og Steinar Bjørndal i Ungdom Menn og Lily Morken i ungdom kvinner. I tillegg stilte Vilfred Lekhal og Djafar Mutaliev opp som motstandere til to gutter som var med laget sitt fra Litauen. Trenere i helgen har vært Eduard Aplevic, Vidar Kjelland-Olsen, Martin Dalsbotten og Ine Barli. I tillegg har Nasser.


Søndag ble det arrangert Fristil stevne for gutter. Her var det 47 deltakere fra 13 klubber. Størst deltakelse var det fra Sagene IF. Fra Kolbotn deltok syv brytere, der Martin Aak og Anzor Musaev vant sine klasser. I tillegg deltok Alikan Azhaev, Aiden Navarro, Noah Navarro, Alijan Masumi og Vilde Ladstein med fin innsats.


Mange nye vennskap er knyttet i løpet av helgen, og mange har møtt igjen gode venner, konkurrenter og familie. Vi håper at alle kom vel hjem, og ønsker velkommen tilbake til Kolbotn Cup i november 2019.


En ekstra stor takk for dugnadsinnsatsen til alle i brytegruppa, og tidligere aktive som gjør det mulig å arrangere et så stort stevne. Vel blåst for denne gang!


    ©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift