«Minner for livet. Garantert!»

Vi tok en prat med trener Isnes dagen etter opprykket.

Det er dagen derpå for trener Isnes. En god en sådan…

Gårsdagen startet med at vi klamret oss til håpet, og sluttet med at en haug av barn holdt et fast grep om Kåffa-flagg da gutta ble tatt imot som superhelter i KFUM-hallen.

En sensasjonell høstsesong fikk et punktum som nok de færreste hadde trodd så mye på. Høsten 2015 var en drøm for klubben, men jammen skulle det bli virkelighet nok en gang. Bare tre år senere.

"OBOS-ligaen - her kommer Kåffa", lød garderoberopet etter kampslutt i Åsane.

Kvalikplassen ble sikret etter en lang rekke uten tap i siste del av sesongen, og god trønderhjelp fra Nardo i siste serierunde.

Og når sesongen egentlig var over, tok det hele helt fyr. Kvalik-utfordringene som kom ble tatt på strak vrist. Spillerne kjempet, spilte og imponerte. Først mot Fredrikstad over to kamper, så i dobbeltkampen mot Åsane der det hele ble kronet med en andre omgang som feide all tvil til side. Der finalen var et kunstmål av kaptein Sortevik.

Høsten og seirene har gitt klubben en oppmerksomhet som aldri før. Profetene sto opp (nesten) fra de døde. Trener Isnes har snakket på innpust og utpust, før og under kampene. Engasjementet rundt kampene har eskalert. Med godt over tusen mot FFK, nesten tusen mot Åsane og en solid gjeng både i Bergen og i klubbstua da det hele skulle avgjøres i går.

Og etter 94 spilte minutter på Myrdal utenfor Bergen, måtte selv vår imponerende coach svelge unna litt før ordene ble servert.

- At klubben har gitt meg denne muligheten til å bygge en så fin gruppe, setter jeg veldig pris på. Det ble en merkelig følelse i går, der det nesten var vanskelig å skjønne hva en hadde vært med på. Møte med barn og Kåffa-folk i hallen i går kveld, var mektig. Dere skal vite at det settes umåtelig stor pris på denne støtten, sier Isnes dagen derpå.

Han husker godt opprykket høsten for tre år siden. Det blir likevel litt annerledes nå.

- Jeg husker selvsagt den magiske turen til Finnsnes. Det var stort. Men, i år er det med en annen spillergruppe, som er sydd sammen på en litt annen måte. At jeg i tillegg er hovedtrener, gjør det spesielt, innrømmer KFUM-treneren.

Han er så utrolig imponert over det som har blitt levert gjennom jubelsesongen.

- At vi er så sterke i høstsesongen imponerer meg særlig. At vi er godt trent er jeg ikke så sjokkert over, men at vi skulle se så freshe ut hele veien inn, har imponert meg. Der ligger det mye i hode til gutta.

Og "hodestyrken" har gitt uttelling – som tar plass i både minnebøker og klubbens historiebok:

- Det er en sinnssyk jobb som er lagt ned, der de har slått tilbake gang etter gang. Kampene vi har spilt de siste ukene vil være minner for livet. Garantert! For spillerne, meg og klubben.

Da Åsane hadde med seg 1-0 inn til pause i går, var det kanskje få som hadde trua på Kåffa-opprykk, men i garderoben opplevde Isnes en offensiv gjeng.

- Vi hadde prata om at hvis Åsane tok ledelsen at vi allikevel måtte ha minst to mål. Så gjør vi en perfekt andre omgang. Vi løper mer og fortere enn motstanderen og finner de riktige rommene, sier Isnes.

Bakerst ryddet forsvarsrekke og keeper-Knut opp som helter (ikke glem at Dodou reddet oss på streken, der…).

Og så gjorde Lars som han stort sett har gjort gjennom siste del av sesongen; banket en kule i mål, Mål-Moses trykket inn enda en scoring for sesongen og til slutt tok kaptein Sortevik på seg futsalskoene, holdt en liten lekestua innafor 16 og lurte inn målet som tok oss opp igjen på nivå to i norsk fotball.

Nå er det tid for å suge litt på opprykkskaramellen før planlegging av en ny sesong starter.

- Som klubb må vi bare smi mens jernet er varmt. Vi må bygge videre på det som er skapt på og utenfor banen. Av de som er i troppen nå, så ønsker vi å ha med oss så mange som mulig videre, men at det blir to-tre forsterkninger er naturlig. Samtidig så skal vi se grundig nedover i klubben. Rundt laget, trenger vi gjerne folk som kan bidra til å legge forholdene enda bedre til rette for spillerne. Og så må vi fortsette å bygge den deilige atmosfæren rundt kampene. Den innsatsen som er lagt ned rundt oss gjennom høsten, er fantastisk. Det er derfor jeg med hånda på hjertet kan si at det er klubben, og ikke laget, som har rykket opp, sier Isnes.

SAMMEN FOR EN REN IDRETT

Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift