Poengdeling i søkkvått Sarpsborg

Ullevål er fortsatt ubeseiret på bortebane etter 3-3 i Sarpsborg. Ullevål ledet riktignok 3-1, men hjemmelaget slo tilbake et kvarter før slutt.

Før bortekampen mot Sarpsborg var det gledelig at Jonatan Søberg Wiede og Sondre Hammerstad igjen var klarert for spill etter lengre skader. Samtidig var Bjørn Fredriksen tilbake i laget. Trener Espen Johansen har dermed en stor og bred tropp tilgjengelig når man går inn i landslagspausen.

Sarpsborg og Ullevål lå likt på tabellen før kampen, og det var ventet en jevn kamp i regnet på søndag også. Det gikk likevel fint an å spille god bandy det meste av første omgang, og hjemmelaget åpnet klart friskest på egen is. Det gikk også mindre enn fire minutter før ballen lå i nettet bak Smerkerud i Ullevålmålet. Ringreven Christer Lystad dro opp et angrep og spilte Tim Gustafsson fri på venstresiden. Gustafsson var sikker alene med keeper, og fant den nødvendige plassen mellom bena til å sette inn 1-0.

På tross av scoringen jobbet Ullevål seg veldig bra inn i kampen, og et kvarter var spilt da Ullevål vant ballen gunstig. Timian Strømdahl Fossli fant toppscorer Marcus Lagerbäck i feltet, og med et kvikt skudd utlignet han til 1-1 bak Kennet Larsen i hjemmemålet. Ullevål styrte nå det meste som skjedde, men Sarpsborg skulle komme til to gode muligheter på rappen. Først reddet Jan Fredrik Løland en corner på streken, før hjemmelagets Mathias Nilsen ble forært en stor mulighet av Ullevål. Avslutningen gikk heldigvis rett til side for mål. I stedet var det Ullevål som skulle finne veien til nettmaskene; Fredrik Bakken har vært meget bra de siste kampene, og han spilte Martin Killingmo alene med keeper etter en drøy halvtime. Killingmo var sikkerheten selv alene med tidligere landslagskeeper Larsen, og Ullevål gikk opp i 2-1 med en mann mer på isen. Lagene kunne også gå til pause på 2-1 til gulkledde Ullevål.

Regnet øste ned i Sarpsborg, og det ble vanskeligere å spille ball langs isen etter pause. Ullevål klarte heller ikke utnytte at de var to mann i overtall de første fem minuttene av omgangen. I stedet pådro Lasse Torkildsen seg en utvisning rett etterpå, slik at Sarpsborg fikk spille med en mann mer på isen. Ullevål hadde i denne perioden av corner fra Lagerbäck i tverrligger, mens returen ble reddet på strek. Det nærmeste hjemmelaget kom var en corner som igjen ble reddet på strek av jubilant Jan Fredrik Løland. Med sin kamp nummer 400 for klubben er han kun 10 kamper bak klubblengende Kjell Ivar «Kylling» Engebretsen i antall kamper for klubben. Etter 20 minutter av omgangen ble Løland kastet gjennom alene med keeper, men han ble forhindret av Sarpsborg-spiller Johan Krosse. Dommer Christian Førde dømte dermed straffe til Ullevål, og her var selvfølgelig Marcus Lagerbäck sikker som vanlig. Han økte Ullevåls ledelse til 3-1.

Sarpsborg ga derimot ikke opp, og kun 6 minutter senere fikk Mathias Nilsen revansje for missen fra første omgang. Lystad fant Nilsen på 12-13 meter, og med et velplassert, men ikke alt for hardt skudd, reduserte hjemmelaget til 2-3. Østfoldingene fikk blod på tann, og med en mann mindre på isen, kunne de utligne til 3-3. Et gjennomspill ble stanset rett foran hjemmelagets spiss av keeper Smerkerud, men han ble sendt ut på en real svømmetur.  Ballen ble liggende fri på 20 meter, og hjemmelagets målfarlige Max Pherson plukket den opp. Ullevål hadde to utespillere på strek, men ingen klarte å stanse skuddet, som heller ikke var av det beste slaget. Med et kvarter igjen på klokken sto det dermed 3-3.

Begge lag gikk for seier, og det ble slått langt fra begge lag. Ullevåls backtreer med Ola Edvardsen, Mehol Stenersen og Theo Houck har vært bunnsolide de tre siste kampene, og slo unna det hjemmelaget hadde å by på. Det ebbet da ut i 3-3 og poengdeling. Lagene inntar dermed 7. og 8. plass på tabellen før landslagspausen. Ullevåls tre neste kamper er bortekamper mot henholdsvis Ullern (12.des), Mjøndalen (16.des) og Stabæk (19.des), før Ready kommer til Bergbanen andre juledag.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift